PSV kan thuis weer niet uitblinken, maar wint wel

21 december 2002 18:36

PSV won zaterdagavond in het Philips Stadion met 1-0 van Vitesse. Tegen een gehandicapt elftal van de Arnhemmers kon PSV het publiek geen grootse wedstrijd voorschotelen. Na een minuut of twee werden de personele problemen nog erger toen verdediger Stefanovic een zware knieblessure opliep en van het veld moest. PSV kreeg in de eerste helft nog wel voldoende open kansen. Na missers van onder andere Vennegoor of Hesselink en Kezman was het uiteindelijk linksback Bouma die PSV via een vrije trap op een verdiende 1-0 voorsprong zette.

In de tweede helft zakte een futloos PSV steeds verder weg. Doordat de ploeg in de eerste helft verzuimd had verder uit te lopen, werd de wedstrijd daardoor nog heel spannend. Vitesse maakte het PSV en doelman Jelle Ten Rouwelaar nog heel moeilijk. De tweede keeper maakte zijn debuut in het Philips Stadion en stond klaarblijkelijk stijf van de spanning gezien zijn matige optreden. 10 minuten voor tijd mocht Addo nog even invallen. De verdediger, die in de winterstop op huurbasis naar Roda JC vertrekt, moest de geblesseerde Faber vervangen. Vitesse ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer druk uitoefenen en stuurde in de slotfase zelfs haar keeper naar voren.

Na de goede en strijdlustige wedstrijden in Utrecht en Amsterdam kon PSV dat niet voortzetten in eigen stadion. Tot ergenis van het publiek liet de ploeg het er in eigen stadion een beetje bij zitten.