PSV wint net zoals vorig seizoen diep in blessuretijd in Zwolle

25 augustus 2018 22:39

Net zoals een jaar geleden heeft PSV in de laatste seconden de winst in Zwolle binnen weten te halen. PSV wist dankzij twee doelpunten van Luuk de Jong uiteindelijk met 1-2 van PEC te winnen. PSV wist daarmee te ontsnappen, omdat de ploeg van Mark van Bommel na rust zwaar teleurstelde en volledig overlopen leek te worden.

PSV begon niet scherp aan de wedstrijd. Na een minuut spelen kon Mike van Duinen al alleen door op Jeroen Zoet. Hij ging ook voorbij de doelman, maar werd door Zoet neergehaald. De terechte strafschop werd door de aanvaller echter gemist doordat Zoet uitstekend redding wist te brengen.

Na die penalty had PSV de overhand op het veld en kwam het tot steeds grotere kansen. Denzel Dumfries was dicht bij een goal nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg na een rebound uit een kopbal van Luuk de Jong. De rechtsback leek echter te schrikken van de kans en schoot hoog over.

PSV was enkele malen dicht bij een treffer omdat PEC Zwolle achterin steeds de bal verspeelde met slordige terugspeelballen, maar doelman Mickey van het Hart kon daar steeds redding op bieden. Vlak voor rust kwam de volkomen terechte voorsprong echter wel toen Luuk de Jong een voorzet van Hirving Lozano kon binnen kopen.

Ook na rust startte PSV echter zwak en dat leidde na een paar minuten tot de gelijkmaker. Vito van Crooij kreeg aan de zijlijn de bal en kon volledig ongehinderd richting de rand van het strafschopgebied lopen. De linksbuiten schoot de bal vervolgens prachtig achter Zoet.

Na dat doelpunt was PEC Zwolle de enige ploeg die aan het aanvallen was. Het kreeg kans op kans en was ook enkele keren dicht bij de voorsprong met onder meer een schot op de lat en spelers die vrij voor Zoet kwamen.

In blessuretijd leek PSV toch weer aan te zetten en stichtte het gevaar rondom het doel van Van het Hart. Uiteindelijk belandde een voorzet van invaller Donyell Malen voor de voeten van aanvoerder De Jong, die voormalig PSV'er Clint Leemans makkelijk te baas was en de bal hard binnen schoot.