Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Koeman: 'Luuk de Jong is absoluut een serieuze optie voor mij'

27 augustus 2018 07:35

Zondagavond gaf bondscoach Ronald Koeman in Studio Voetbal aan Luuk de Jong voor hem een serieuze optie is om hem te selecteren voor Oranje voor de interlands tegen Peru en Frankrijk. "Hij is een type spits die fysiek veel sterker is dan dat verdedigers zijn, vooral in de Nederlandse competitie. Als je om wat voor reden dan ook niet kan voetballen of je kan je positiespel niet spelen, is het voor PSV makkelijker om wat directer te spelen," zo gaf hij aan. "Ik probeer daarmee ook aan te geven dat hij absoluut een serieuze optie is voor mij, omdat hij als spits andere kwaliteiten heeft dan Ryan Babel of Memphis Depay. Je kan met hem ook iets anders spelen, vandaar is het zeer interessant."

Als De Jong wordt opgeroepen, hoeft hij echter niet te rekenen op een basisplaats. Op de opmerking van Pierre van Hooijdonk dat hij De Jong niet als eerste spits ziet, maar voor het laatste kwartier, als alles naar voren gaat en gegokt wordt op de tweede bal reageerde de bondscoach bevestigend. "Dat klopt, daar heb je gelijk in," aldus Koeman.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong koeman babel depay directer frankrijk gegokt hooijdonk oranje peru

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage