Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV aast op toptransfer à la Andrés Guardado'

28 augustus 2018 06:17

Terwijl PSV woensdag er alles aan gaat doen om te zorgen dat het de groepsfase van de Champions League weet te halen ten kosten van BATE Borisov werkt men achter de schermen aan de komst van een nieuwe middenvelder. Nu Ryan Thomas door een zware knieblessure zeer lange tijd uit de roulatie is, wil PSV op de transfermarkt een vervanger halen en de afgelopen dagen zijn allerlei opties afgetast en in kaart gebracht, zo meldt het Algemeen Dagblad. PSV hoopt in het beste geval op een herhaling uit 2014 toen Andrés Guardado in de laatste week op huurbasis over kwam van Valencia.

Voor PSV zijn er twee scenario's. PSV huurt een speler van 'enige naam en faam' die niet in actie komt in één van de topcompetities in Europa of komt uit bij een speler van een topclub in een kleinere Europese competitie. In dat geval is kopen ook een optie.

In 2014 was PSV in de laatste week van de transferperiode ook op zoek naar een nieuwe middenvelder wegens een zware blessure. Destijds was Stijn Schaars voor lange tijd uit de roulatie. Het Algemeen Dagblad komt zelf met Corentin Tolisso als voorbeeld. De middenvelder werd afgelopen zomer met Frankrijk wereldkampioen, maar zit bij zijn club Bayern München nu op de tribune. Het AD plaatst er wel meteen de opmerking bij dat Tolisso 'eigenlijk net te hoog gegrepen is voor PSV'. Het zou echter wel de denkrichting van de club kunnen aangeven.

PSV heeft bovendien achter de schermen de 'hulptroepen' klaar staan. De lijn met Marcel Brands staat altijd open, terwijl topmakelaar Mino Raiola de zaakwaarnemer is van trainer Mark van Bommel. Van Bommel zelf spreekt bovendien vloeiend Spaans en Italiaans en dat bleek bij de transfer van Guardado ook niet onbelangrijk. De Mexicaan had aanvankelijk geen interesse om naar Nederland te verhuizen, maar toen trainer Phillip Cocu hem persoonlijk benaderde ging alles toch lopen.




Discussieer mee op de forums


Tags

guardado andres bommel schermen tolisso afgetast bate bayern benaderde borisov brands cocu corentin denkrichting faam frankrijk herhaling hulptroepen nederland plaatst raiola stijn topcompetities topmakelaar valencia verhuizen wereldkampioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.842 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage