PSV veel te sterk voor BATE Borisov en door naar de groepsfase van de Champions League

29 augustus 2018 22:51

PSV heeft overtuigend de groepsfase van de Champions League weten te halen. Na vorige week ook al gewonnen te hebben, werd BATE Borisov met 3-0 in Eindhoven verslagen. Steven Bergwijn opende de score, waarna Luuk de Jong voor rust nog de 2-0 binnen kopte. Na rust kwam ook Hirving Lozano tot scoren.

PSV begon in de eerste minuten nog wat stroef aan het duel, maar kreeg al snel de grip op de wedstrijd en zou die ook niet meer uit handen geven. Al snel was het dicht bij de openingstreffer, maar een vrije trap van Hirving Lozano vloog tegen de lat. Een paar minuten later ging een vrije trap van Gastón Pereiro via de keeper ook op de lat en het leek dan ook wachten op de voorsprong van PSV.

De 1-0 zou al snel volgen nadat Steven Bergwijn de bal goed mee kreeg van Luuk de Jong en zijn directe tegenstander uit wist te kappen. Met zijn linkervoet schoot hij vervolgens in de korte hoek binnen, waarna het Philips Stadion ontplofte van vreugde.

BATE Borisov kon een paar keer gevaarlijk worden, maar keer op keer stond Jeroen Zoet een Wit-Russische treffer in de weg. Via Hirving Lozano was PSV vervolgens dicht bij een tweede treffer nadat hij door een schitterende hoge bal van Gastón Pereiro werd weggestuurd. Zijn inzet kon door de doelman echter worden gekeerd.

Voor rust zou het Philips Stadion echter nogmaals juichend kunnen opspringen. Een voorzet van Jorrit Hendrix belandde op het hoofd van de volledig vrij staande Luuk de Jong. De doelman kon zijn handen nog tegen de kopbal zetten, maar kon niet voorkomen dat de bal toch in het doel ging.

De Wit-Russen leken het vervolgens opgegeven te hebben, waarna PSV na rust de ploeg volledig van de mat tikte. Dat leidde na ruim een uur spelen ook tot de volkomen verdiende 3-0 toen Pereiro opnieuw Lozano wegstuurde. De Mexicaan wist oog in oog met de keeper nu wel te scoren, waardoor ook hij op het scorebord wist te komen.

PSV bleef jagen op meer en kreeg ook voldoende kansen om de score flink uit te kunnen breiden. Gescoord werd er echter niet meer. Toen scheidsrechter Anthony Taylor na 90 minuten uiteindelijk affloot zorgde het voor feest op zowel het veld als op de tribune. De groepsfase van de Champions League was weer binnen.