PSV laat Willem II volkomen kansloos in Brabantse derby

1 september 2018 21:35

PSV heeft de laatste wedstrijd voor de interlands afgesloten met een monsterscore tegen Willem II. De Tilburgers werden met 6-1 van het veld gevaagd. Al snel stond PSV op 2-0 door schitterende treffers van Jorrit Hendrix en Steven Bergwijn, waarna een strafschop van Gastón Pereiro en een goal van Nick Viergever voor de 4-0 ruststand zorgden. Na rust kwamen Viergever en Bergwijn nogmaals tot scoren.

PSV begon niet scherp aan de wedstrijd en na een paar minuten kon Fran Sol ook al alleen door op Jeroen Zoet. Het schot van de Spaanse spits ging echter op de paal, maar PSV leek door dat moment wakker te schrikken. Dat leidde in de 7e minuut tot de openingstreffer toen een afgeslagen bal voor de voeten van Jorrit Hendrix kwam en hij de bal op schitterende wijze hard in de kruising schoot.

Een paar minuten later was het opnieuw raak toen Angeliño de bal veroverde ver op de speelhelft van Willem II. De Spanjaard gaf de bal op Steven Bergwijn, die vervolgens zoals zo vaak zijn tegenstander uitkapte en daarna knap in de verre hoek schoot.

Het duel bloedde vervolgens een beetje dood en er gebeurde een tijd lang vrij weinig op het veld. Het publiek veerde op toen Gastón Pereiro rond de middenlijn de bal veroverde en richting het doel van de Tilburgers trok. Hij gaf de bal mee aan Hirving Lozano, die vervolgens onderuit getrapt werd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Kamphuis liet aanvankelijk doorspelen, maar door tussenkomst van de VAR werd alsnog de penalty gegeven. Gastón Pereiro zorgde daarmee voor de 3-0.

Willem II leek het vervolgens opgegeven te hebben, waarna PSV aanzette tot meer kansen. Luuk de Jong schoot na 40 minuten spelen op de lat. De aanvoerder kreeg vlak voor rust opnieuw een kans nadat hij de bal veroverde van rechtsback Dankerlui. Het schot van De Jong leek makkelijk houdbaar, maar doelman Wellenreuther ging flink in de fout, waardoor Nick Viergever vanuit de rebound wist te scoren.

Direct na rust stond PSV weer niet goed opgesteld, want na een halve minuut kon Fran Sol de 4-1 binnen schieten. PSV zette de marge echter snel alweer op vier toen vanuit een vrije trap Luuk de Jong helemaal vrij werd gelaten door de defensie van de Tilburgers. De aanvoerder gaf met zijn hoofd de bal voor en die werd door Viergever binnen gegleden.

Het duel was daarmee beslist, waarna PSV op jacht bleef gaan op meer treffers. Na enkele mogelijkheden volgende na 70 minuten de volgende treffer toen Angeliño de bal voor gaf en liefst vijf spelers van PSV in de zestien meter van Willem II vrij stonden. Bergwijn kon de bal uiteindelijk in het doel koppen en maakte daarmee ook zijn tweede doelpunt van de avond.

PSV bleef jagen op meer doelpunten. Het kreeg nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Na vier wedstrijden zit PSV nog altijd zonder puntverlies en gaat het aan kop van de Eredivisie.