Transparent
Inloggen
Sluiten

Aad de Mos: 'Ik denk dat John de Jong het wel in zijn vingers heeft'

6 september 2018 07:10

Nu de transfertermijn gesloten is, is het bij PSV de grote vraag of John de Jong nu definitief de directeur voetbalzaken zal worden. De Jong was afgelopen maanden ad-interim bij PSV na het vertrek van Marcel Brands naar Everton. Na zijn vakantie zal snel duidelijk worden wat er zal gebeuren. "Ik denk dat hij het wel in zijn vingers heeft," zo geeft Aad de Mos aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij zal zelf moeten beslissen of hij het ook echt wil, maar voor PSV lijkt het me geen groot issue."

Voormalig voorzitter Harry van Raaij wil wel een nuance aanbrengen. "Voor de aankoop van Gutiérrez zijn natuurlijk de contacten wel al gelegd via Marcel Brands," zo geeft hij aan. "Ik vind dat John qua uitstraling en karakter heel goed bij PSV past. Hij is een nette, rustige, intelligente en voorkomende oud-speler, maar het is vooral een zaak voor hemzelf om in overleg met de huidige directie te bepalen of hij deze baan voorlopig moet nemen."

Van Raaij gaat verder: "Bij PSV is er met directeur Toon Gerbrands en een capabele raad van commissarissen voldoende kennis in huis om samen een goed besluit te nemen. Zij kunnen het het beste beoordelen, niet ik. Als je vooraf ook maar enigszins twijfelt om zo'n klus aan te pakken, moet je het sowieso niet doen."

De Mos denkt dat de transfer van Érick Gutiérrez niet eenvoudig was om rond te krijgen. "Natuurlijk zijn er vooraf al werkzaamheden gedaan. Toch heeft PSV deze zomer logische aankopen gedaan, met bijvoorbeeld Dumfries, Angeliño en Gutiérrez," zegt hij daarover. "John de Jong heeft die transfers kennelijk allemaal tot een goed einde weten te brengen. Hij heeft jaren meegekeken met Brands en is dus zeker geen krullenjongen meer."

Het definitief aanstellen van De Jong zou volgens De Mos bovendien ook in lijn zijn met de andere posities binnen PSV. "Met Mark van Bommel hebben ze dat bijvoorbeeld gedaan en met Ernest Faber is er bij de jeugdopleiding ook iemand uit de eigen geledingen bijgekomen. Het zal vooral van De Jong zelf afhangen denk ik," zo geeft hij aan.

Mocht De Jong definitief de directeur voetbalzaken van PSV worden, zal hij vaker in beeld komen vermoed De Mos. "Dat maakt het vak ook niet altijd makkelijk, zeker in deze tijd. Sommige spelers die je haalt, doen het prima, maar het zit soms ook tegen. Brands heeft veel dingen goed gedaan, maar ook weleens voetballers gekocht, die het uiteindelijk niet redden," aldus de voormalig trainer van PSV. "Kijk naar Adam Maher en voorlopig Luckassen. En zo'n kwestie als die van de geblesseerde spits Maxi Romero wordt ook een beetje verbloemd door de mooie resultaten van nu. Het is opmerkelijk en misschien ook wel gewoon pech dat het zolang duurt voor zo'n dure speler iets heeft laten zien."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong mos brands gutierrez raaij angelino baan bijgekomen bommel dumfries everton faber gerbrands intelligente krullenjongen kwestie luckassen maher maxi meegekeken nuance opmerkelijk romero transfertermijn twijfelt uitstraling verbloemd voorkomende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje