PSV overklast ADO Den Haag, Érick Gutiérrez geeft direct visitekaartje af

15 september 2018 20:25

PSV heeft met zeer ruime cijfers in Den Haag ook de vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. ADO werd met 0-7 aan de kant gezet. Hirving Lozano en Gastón Pereiro kwamen twee keer tot scoren, terwijl ook Luuk de Jong en Steven Bergwijn een doelpunt wisten te maken. Érick Gutiérrez kwam als invaller in het veld en wist zich direct te onderscheiden met een magistrale assist op Lozano en een pegel hard in de bovenhoek.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden ging PSV direct fel van start en was het direct de baas op het veld. Het kwam echter niet direct tot kansen, al duurde het niet lang voordat de ploeg op voorsprong kwam. Lex Immers gaf een bal verkeerd terug en waar de defensie van ADO Den Haag niet stond op te letten, deed Hirving Lozano dat wel.

Aan het spelbeeld veranderde vervolgens niets. PSV was heer en meester op het veld, maar kwam nauwelijks tot kansen. ADO kon daar zelf helemaal niets tegenover stellen. De Hagenezen kwamen vlak voor rust goed weg, nadat Tom Beugelsdijk veel te laat was en een harde schop uitdeelde aan Lozano. De verdediger kreeg slechts geel.

Voor rust zou PSV uiteindelijk nogmaals weten te scoren. Diep in blessuretijd schoot Steven Bergwijn op doel. Zijn schot kon door de defensie worden gekeerd, maar de rebound was voor Angeliño. De Spanjaard gaf de bal hoog voor en Luuk de Jong kon binnen koppen.

Na rust bleef PSV jagen op meer doelpunten. Nick Viergever kreeg na een paar minuten spelen al een uitgelezen kans toen hij uit een corner voor leeg doel kon binnen schieten. De verdediger schoot echter naast.

Al snel volgde alsnog de 0-3 toen aanvoerder Aaron Meijers Luuk de Jong onderuit trok in het strafschopgebied. Scheidsrechter Bas Nijhuis zag het niet, maar de VAR greep in. Gastón Pereiro schoot de penalty vervolgens binnen.

Na 70 minuten spelen volgde het debuut van Érick Gutiérrez. De middenvelder wist zich binnen een paar minuten al direct te onderscheiden. Eerst gaf hij een fantastische pass op Lozano, die vervolgens ook knap over de keeper gewipt kon worden. Een paar minuten later kwam Guti zelf op het scorebord toen hij een bal kreeg terug gespeeld van Pereiro en vervolgens hard in de bovenhoek knalde.

Nog altijd was de honger naar doelpunten niet gestild, al duurde het tot de blessuretijd voordat de meegereisde supporters nogmaals konden juichen. Jorrit Hendrix zette goed door, waardoor de bal voor de voeten van Luuk de Jong kwam. Het schot van de aanvoerder kon nog worden gekeerd, maar de rebound werd door Steven Bergwijn binnen geschoten.

PSV bleef verder jagen en in de vierde minuut van de blessuretijd volgde de uitgelezen mogelijkheid toen invaller Donyell Malen in het strafschopgebied onderuit werd getrokken. Pereiro ging wederom achter de bal staan en ook nu wist hij de strafschop te benutten.