PSV in eigen huis wederom veel te sterk voor Ajax

23 september 2018 18:36

Net zoals afgelopen seizoen heeft PSV in eigen huis Ajax volkomen kansloos gelaten. De ploeg van Mark van Bommel was met 3-0 veel te sterk. Door doelpunten van Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Hirving Lozano was voor rust de eindstand al bereikt.

In een kolkend Philips Stadion ging PSV vol goede moed van start. Aanvankelijk waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, al vielen er nog geen kansen te noteren. Ajax had weliswaar vaker de bal, maar wist geen moment voorbij de defensie van PSV te komen.

Na een kwartier spelen claimde PSV voor een penalty toen Hirving Lozano in zijn rug werd geduwd door Frenkie de Jong. Danny Makkelie vond het echter niets en ook de VAR greep niet in.

In de 21e minuut kwam PSV op voorsprong toen Jorrit Hendrix de bal veroverde en de bal naar voren schoot. Via Luuk de Jong kwam bij de bal bij Steven Bergwijn, die op het doel afstormde, maar André Onana op zijn weg vond. De rebound kwam echter voor de voeten van Gastón Pereiro en de doelman van Ajax verkeek zich volledig op de inzet van de Uruguayaan.

Een paar minuten later profiteerde PSV opnieuw van een enorme fout van Onana toen hij de bal veel te slap wegwerkte en deze op het hoofd van Jorrit Hendrix kwam. De kopbal kwam voor de voeten van Luuk de Jong, die volledig werd vrij gelaten door de defensie van Ajax en vervolgens simpel kon binnen tikken.

PSV was vervolgens heer en meester op het veld en kon eenvoudig op jacht gaan naar meer treffers. Angeliño was met een schot al dicht bij en na 35 minuten spelen volgde de volkomen terechte 3-0. Opnieuw schoot Bergwijn op doel, maar kon Onana redden. De rebound kwam weer bij Bergwijn terecht en hij gaf breed op Lozano, die vervolgens simpel kon binnen tikken.

Na rust liet PSV de teugels wat vieren, waardoor Ajax wat vaker de ruimte had om aan te kunnen vallen. De Amsterdammers wisten echter totaal niet om te gaan met de ruimtes waardoor PSV probleemloos overeind bleef.

Na een uur spelen volgde een curieus moment toen doelman Onana een overduidelijk elleboogstoot uitdeelde aan Luuk de Jong. In plaats van dat de gefrustreerde doelman met rood van het veld werd gestuurd en PSV een strafschop kreeg, gaf scheidsrechter Makkelie een gele kaart aan Luuk de Jong. Ook de VAR greep niet in, terwijl de beelden overduidelijk waren.

Met nog een kwartier te spelen werd Ajax voor het eerst echt gevaarlijk, maar Denzel Dumfries wist in de scrimmage tot twee maal toe de bal van de lijn te halen. PSV probeerde nog een paar keer aan te zetten en kreeg nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer. De vreugde na afloop was echter groot toen Makkelie voor het einde van de wedstrijd floot.