Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'We wisten van begin af aan hoe we ze aan moesten pakken'

23 september 2018 19:28

Luuk de Jong was het op Fox Sports eens met de opmerking dat PSV een masterclass gegeven had tegen Ajax. "We wisten van begin af aan hoe we ze aan moesten pakken. Dan is het heerlijk als je direct in de eerste helft je kansen afmaakt. Dan beloon je jezelf voor de energie die je in de wedstrijd legt", aldus de aanvoerder. "We wisten dat ze hoog druk wilden gaan zetten, waardoor wij iets directer gingen spelen en van daar de tweede bal wilden pakken. Met de snelle jongens om mij heen en met Pereiro ook kunnen wij dan heel gevaarlijk worden."

Gevraagd werd of hij van te voren had gedacht dat PSV zo'n makkelijke wedstrijd zou krijgen. "Iedereen weet dat Ajax goed kan voetballen en dat lieten ze tijdens de wedstrijd ook wel een paar keer zien. Vandaag waren wij heel gedisciplineerd en werken wij keihard met elkaar. Dan kun je tot hele mooie dingen komen samen", zo gaf hij aan. "Voor de wedstrijd hebben we nog even de kampioenswedstrijd van vorig jaar terug gekeken. Dat motiveert alleen maar extra om nog zo'n wedstrijd op de mat te leggen. Dan is het alleen maar lekker dat we dat dan ook doen."

De Jong was blij dat hij tijdens de wedstrijd tegenover Frenkie de Jong en Daley Blind stond. "Ik vind dat heerlijk natuurlijk. Die duels winnen en dan de ballen neerleggen voor de spelers om mij heen", zei hij daarover. "Ik hoopte alleen op iets meer voorzetten vanaf de zijkant, want dan kan ik ook gevaarlijk worden. In deze rol weet ik dat ik ook heel belangrijk kan zijn voor het team, dus dat doe ik ook graag."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong beloon blind directer fox gedisciplineerd kampioenswedstrijd masterclass pereiro

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte