Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'We hebben naar onze wapens gespeeld'

23 september 2018 20:09

Mark van Bommel was na de winst tegen Ajax erg blij met het spel van zijn ploeg. "We hebben naar onze wapens gespeeld. In de tweede helft hebben we op karakter en op werklust de overwinning binnen gehaald", aldus Van Bommel. "We hebben er alles aan gedaan. De reis naar Barcelona heeft ook veel kracht gekost. We wilden graag voetballen, maar Ajax zette ons flink onder druk. Je hebt dan altijd de mogelijkheid om de bal op Luuk te spelen. Met de snelheid en die wapens en het middenveld wat dan door blijft voetballen in plaats van de bal naar voren te peren, dat is dan mooi om te zien."

De trainer van PSV kreeg de vraag of de opstelling van Ajax juist voor PSV heel goed uitpakte. "Wij hebben Luuk daar staan. Dus als je onder druk komt of je zit even moeilijk, kun je altijd Luuk bereiken. Hij verdeelde het spel met zijn hoofd", zo gaf hij aan. "Dat is een kwaliteit en Luuk is zo belangrijk voor ons. Dat heeft nu iedereen gezien, terwijl ik dat al zes weken geleden zei."

De ploeg van PSV stond uitstekend tegen Ajax. "Het hele elftal weet van elkaar wat ze doen. Dat is mooi om te zien. Als het team functioneert kan het individu uitblinken. Dan springen er een aantal jongens bovenuit. Maar eigenlijk haalde iedereen een heel hoog niveau in werklust en in balbezit", zei hij daarover. "Drie goals, mooie goals. Ik kan tevreden zijn. We hebben alleen een scrimmage voor het doel gehad een kwartier voor tijd. Voor de rest hadden we het goed onder controle."




Tags

bommel wapens werklust barcelona individu scrimmage uitblinken verdeelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage