PSV in eigen huis onderuit tegen Internazionale

3 oktober 2018 22:53

PSV heeft ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League verloren. Internazionale was in Eindhoven met 1-2 te sterk. Dankzij een wereldgoal van Pablo Rosario kwam PSV nog op voorsprong, maar vlak voor rust kwam Inter al op gelijke hoogte. Na rust ging Jeroen Zoet in de fout en viel de 1-2.

Direct vanaf de start ontstond een duel dat beide kanten op ging. Zowel PSV als Internazionale kwam meerdere malen in de buurt van het doel. De grootste mogelijkheid was daarbij voor Pablo Rosario, wiens schot van richting werd veranderd en keeper Samir Handanovic met veel moeite wist te keren. Uit de rebound wist vervolgens geen PSV'er gevaarlijk te worden.

Diezelfde Rosario zorgde na bijna een half uur spelen voor de openingstreffer. De middenvelder haalde vanaf de rand van het strafschopgebied snoeihard uit en zijn schot ging schitterend in de linkerbovenhoek, onhoudbaar voor Handanovic.

Inter ging direct op jacht naar de gelijkmaker en kwam ook dicht bij die treffer. Jeroen Zoet wist een inzet van aanvoerder Mauro Icardi knap van de lijn te halen, waarna na zo'n veertig minuten spelen scheidsrechter Milorad Mazic voor veel opschudding zorgde. Buiten het strafschopgebied maakte doelman Handanovic hands en tot verbazing en vooral woede van iedereen kreeg de keeper slechts geel.

Kort daarna volgde bovendien ook nog de gelijkmaker toen Zoet een afstandsschot van Kwadwo Asamoah niet onder controle kreeg en de rebound voor de voeten van Icardi kwam. Hij passte op Radja Nainggolan en zijn inzet ging in het doel. Icardi bleek echter buitenspel te staan, maar het doelpunt werd wel goed gekeurd.

Na rust was PSV direct dicht bij een nieuwe voorsprong toen een schot van Gastón Pereiro tegen de paal kwam. Inter nam steeds meer de overhand in de wedstrijd en kwam ook op voorsprong toen Zoet flink in de fout ging en uit zijn doel kwam toen Daniel Schwaab in duel was met Icardi. De keeper knalde vol tegen Schwaab op, waarna het voor Icardi geen probleem was om de bal in het lege doel te schieten.

Internazionale had vervolgens de wedstrijd volledig onder controle en PSV wist nauwelijks door de Italiaanse defensie te komen. Met nog een kwartier spelen bracht Mark van Bommel Donyell Malen in de ploeg. De jonge aanvaller was vrijwel direct gevaarlijk met een spectaculaire omhaal, maar zijn inzet kon door Handanovic schitterend uit het doel worden gehouden.

PSV probeerde vervolgens uit alle macht de gelijkmaker te forceren, maar wist niet meer gevaarlijk te worden. Hierdoor ging ook de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League verloren en lijkt overwinteren in het miljoenenbal al een bijna onmogelijke taak.