PSV ook veel te sterk voor VVV Venlo

6 oktober 2018 21:35

PSV heeft ook de achtste wedstrijd in de Eredivisie winnend af weten te sluiten. VVV Venlo werd met 4-0 verslagen. Hirving Lozano kwam twee keer tot scoren, terwijl ook Luuk de Jong en Érick Gutiérrez een doelpunt wisten te maken.

Ondanks dat PSV er via Angelino aan de linkerkant enkele keren gevaarlijk uit kwam, begon de ploeg erg zwak aan de wedstrijd en de eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor VVV. Ralf Seuntjes kwam alleen voor Jeroen Zoet, maar de doelman wist het schot te stoppen. De middenvelder bleek overigens buitenspel te staan, dus indien de bal gezeten had, was het nog maar de vraag of het doelpunt geteld zou hebben met de VAR.

PSV leek wakker geschud door de grote kans van de Venlonaren, want het tempo werd steeds harder opgeschroeft en het spel was steeds vaker rond het doel van VVV te vinden. Na 20 minuten claimde PSV voor een strafschop nadat Christian Kum de bal met zijn hand speelde, maar scheidsrechter Siemem Mulder wuifde de protesten weg en ook de VAR had diezelfde mening.

De ploeg van Mark van Bommel werd steeds sterker en sterker en het leek dan ook wachten op de 1-0 voor de koploper. Trent Sainsbury kon zijn basisdebuut bijna bekronen met een treffer nadat Luuk de Jong de bal richting hem kopte. De kopbal van de Australiër was echter niet hard genoeg om Lars Unnerstall te verrassen.

PSV was voor rust echter wel al op voorsprong. Gastón Pereiro ging een een-tweetje aan met De Jong en gaf vervolgens een schitterende pass op Hirving Lozano. De Mexicaan wist de schitterende aanval te verzilveren naar een treffer.

Direct na rust was VVV heel dicht bij de gelijkmaker toen Jorrit Hendrix een bal niet goed raakte. De inzet van Grot ging echter net naast het doel. Twee minuten later ging Promes met twee benen hard door op Lozano. Tot verbazing en woede van iedereen kwam de verdediger echter weg met een gele kaart.

PSV was in de tweede helft echter op jacht naar meer treffers en VVV leek het niet meer te kunnen belopen. Vooral Steven Bergwijn had het op zijn heupen, maar Unnerstall bewees meerdere malen waarom PSV hem afgelopen zomer had aangetrokken. Na een uur spelen viel wel de 2-0 toen een voorzet van Bergwijn door De Jong werd verlengd en nu Unnerstall kansloos wist te laten.

Het duel was beslist en leek ook dood te bloeden. In de slotfase zette PSV echter nogmaals aan. Bergwijn gaf laag voor aan de ingevallen en volledig vrijstaande Érick Gutiérrez. De middenvelder schoot direct met zijn linker de bal in de verre hoek, buiten bereik van Unnerstall.

Nog geen minuut later stormde Jorrit Hendrix mee op en wist hij bijna te profiteren van een te korte terugspeelbal van VVV. Voordat de middenvelder echter kon profiteren maakte Kum een harde overtreding op hem. Scheidsrechter Mulder gebaarde dat de bal gespeeld werd en liet doorspelen. Nadat Hendrix enkele minuten behandeld werd op het veld, werd Mulder door de VAR ingeseind dat Kum een overtreding maakte en nadat de scheidsrechter zelf de beelden had gezien, had ook hij diezelfde mening en PSV kreeg in blessuretijd een strafschop. Lozano zorgde daarbij voor zijn tweede treffer. Merkwaardig genoeg was Kum tijdens de blessurebehandeling van Hendrix al gewisseld, waardoor hij op de bank zat toen de penalty uiteindelijk gegeven werd.

De laatste minuten in blessuretijd tikte PSV vervolgens uit, waardoor PSV ook de achtste wedstrijd in de competitie winnend af wist te sluiten.