Transparent
Inloggen
Sluiten

Boudewijn Zenden: 'Bergwijn heeft nu zelfs rendement op Champions League-niveau tegen Inter en Barcelona'

8 oktober 2018 08:41

Afgelopen jaren heeft Steven Bergwijn veel gewerkt aan zijn rendement met Luc Nilis en Boudewijn Zenden. Nilis is afgelopen zomer vertrokken naar VVV, maar Zenden werkt nog altijd met de aanvallers van PSV. "Als we gingen zitten de afgelopen anderhalf, twee jaar ging het altijd over rendement. Als je Stevie vroeg wat hij zelf wilde verbeteren, dan zei hij: mijn rendement moet omhoog", aldus Zenden in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Oké, zei ik dan, waar is dat te behalen? Hij: in de buurt van het doel. Oké, maar als je weet dat het daar moet gebeuren, waarom dribbel jij dan zo vaak eerst terug, naar achteren?"

Zenden gaat verder: "Als je de snelheid, explosiviteit en kracht hebt van Bergwijn, waarom zou je dan wachten, terugdraaien? Hup, vóóruit, opzoeken die backs en centrale verdedigers. Speel ze maar uit. En rendement, dat heeft hij nu zelfs op Champions League-niveau tegen Inter en Barcelona."

Mark van Bommel gaf eerder deze week aan dat Bergwijn nu misschien al Europese top is. "Zo'n opmerking is weer een nieuwe, volgende prikkel, hè. Mark weet uit eigen ervaring wel hoe dat werkt", geeft Zenden aan met een grijns.

Bergwijn zelf vond de uitspraken van Van Bommel mooi. "Maar ik houd me niet bezig met grote clubs of met geruchten over belangstelling", zegt hij daarover. "Ik ben bewust bij PSV gebleven deze zomer, omdat ik hier de lijn wil doortrekken van eind vorig seizoen. Dat is het doel. Nu komt ook Oranje erbij. Ik heb zin in komende week."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws