Transparent
Inloggen
Sluiten

Stan Valckx: 'Als Lars Unnerstall volgend seizoen naar PSV gaat, wordt hij er ook eerste keeper'

18 oktober 2018 12:23 - Voetbal International

Voetbal International komt deze week met een groot artikel over de opvolging van Jeroen Zoet bij PSV. Het weekblad stelde twee oud-keepers van PSV, Hans van Breukelen en Ronald Waterreus, de vraag welke van de vijf andere doelmannen die bij PSV onder contract staan in staat zijn om Zoet op te volgen indien hij vertrekt. Lars Unnerstall maakt op Van Breukelen de beste indruk. "Hij bewijst bij VVV-Venlo dat hij een hele stabiele keeper is met een goede uitstraling. In Venlo is Unnerstall een echte puntenpakker", aldus Van Breukelen.

De doelman die met PSV in 1988 onder meer de Europa Cup 1 won stelt echter wel dat er heel grote verschillen zijn tussen PSV en VVV. "Het is een andere setting, er is veel meer druk en spanning. Kun je onverstoorbaar de dingen doen die je moet doen? Hoe vaak laat je je als doelman afleiden door spelers, trainers, negatieve gedachten en angsten", vraagt hij zich af. "Je moet daarvan weg kunnen blijven om top te presteren bij PSV. Steeds onbevangen in het doel staan. Daar is Zoet enorm in gegroeid. En bij PSV is dat wat anders dan bij VVV."

Ronald Waterreus is minder overtuigd van de Duitse doelman. "Hij heeft heel lang geleden 34 wedstrijden voor Schalke 04 in de Bundesliga gekeept en staat nu onder de lat bij VVV-Venlo. Dat doet hij daar uitstekend", zo geeft hij aan. "Unnerstall zal ook heus wel tien goede wedstrijden keepen in PSV 1, net als Eloy Room. Maar elke wedstrijd top zijn of af en toe een wedstrijdje, dat is echt een heel groot verschil."

In tegenstelling tot beide voormalige doelmannen is een oud-verdediger van PSV wel overtuigd van Lars Unnerstall. Stan Valckx, tegenwoordig technisch manager van VVV-Venlo, weet zeker dat de Duitser goed genoeg is om Zoet op te volgen. "Als Lars volgend seizoen naar PSV gaat, wordt hij er ook eerste keeper", aldus Valckx. "Voor mij zijn bij een keeper drie zaken heel belangrijk. Ten eerste moet hij lengte hebben. Lars is net geen twee meter. Ten tweede moet een doelman heersen in het zestienmetergebied en in de lucht. Hij moet zijn verdedigers op dat vlak ontlasten. Dat beheerst Lars als geen ander. En een doelman moet punten pakken. Dat doet Lars bij ons. Hij is week in week uit de uitblinker. Lars is 28 jaar, hij heeft de perfecte leeftijd en ik verwacht dat hij nog beter wordt."
Tags

unnerstall vvv valckx zoet breukelen waterreus angsten beheerst bundesliga eloy hans heersen lucht onbevangen onverstoorbaar opvolging puntenpakker schalke setting uitstraling weekblad

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Wat is Ronaldje Waterreus een zure vent geworden zeg. Als hij bij een bloemist binnenloopt verwelken meteen zijn bloemen door Wzijn zure, negatieve houding. Je zou ook kunnen zeggen dat Unnerstal in ieder geval al de ervaring van keepen bij Schalke 04 in zijn bagage heeft wat een overgang van VVV naar een topclub als PSV een stuk makkelijk moet kunnen maken.
+2/-0

5 jaar geleden
Nou laten ze ook echt de 2 meest flamboyante ex PSV’ers aan het woord met van Breukelen en Waterreus. Die laatste hoopt voor ten Hag dat Ajax kampioen wordt.
+3/-1

5 jaar geleden
Watereus en van Breukelen, 2 van de grootste flapdrollen qua vertegenwoordigers van onze mooie club. Unnerstal is echt wel een prima keeper, maar of hij dat door gaat trekken op een hoger niveau of niet zie je pas als je hem de kans geeft.

Liever een 2m lange keeper die hoge ballen eruit plukt dan een keeper die liever voetballer had willen zijn en meent mee te moeten voetballen.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Inderdaad, liever Unnerstall dan Neuer :)
+0/-0

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb bij Unnerstal een goed gevoel. Mocht Zoet komende zomer vertrekken dan hebben we wellicht al de opvolger.
+1/-0

5 jaar geleden
@Sir Tinus, wil je Waterreus a.u.b. NOOIT meer met Van Breukelen vergelijken. Hans was, is en blijft voor altijd één held. Ronaldje was, is en blijft voor altijd één stuk stront!
+4/-3

 
5 jaar geleden
Beetje overdreven om Waterreus een stuk stront te noemen. Hij was destijds een trouwe clubspeler die zich keer op keer wist te bewijzen tov de concurrentie.
+4/-2

 
Vind ik ook, zijn verleden hoeft niet weggevaagd worden door het heden, dit zijn woorden, maar in daden heeft hij heus wel uitgeblonken.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Wat een belachelijke reactie!!
+2/-3

5 jaar geleden
Iets meer credits voor Waterreus na 10 jaar keepwerk en tig concurrentie-strijden die hij heeft gewonnen zou ook op z'n plaats zijn ;)
Overigens vind ik van alle reservekeepers bij PSV op dit moment, Unnerstall wel de beste. Maar ik vind dat hij niet de eerste keeper van PSV zou moeten worden, daarvoor is hij niet zeker genoeg. In het Philipsstadion zag Larske er ook een aantal keer niet goed uit... (tegenover een aantal puike reddingen, dat wel)
+2/-2

 
5 jaar geleden
Als sportman een voorbeeld, als ‘analist’ wat mij betreft een weggooien eerste klas. En als ex PSV’er heeft hij teveel fout gedaan na zijn carrière om hem überhaupt nog PSV’er te noemen. De manier waarop hij zich bijvoorbeeld jegens Tiny Sanders profileerde was conpleet belachelijk.
+5/-0

5 jaar geleden
Dat verwacht ik ook, maar ik verwacht ook dat Zoet dan weg is.
+1/-0

5 jaar geleden
Innerstal is een goede keeper, maar of hij goed genoeg is voor de basis? Bij vertrek van Zoet heb je misschien wel boodschappen te doen.
+1/-1

Unnerstall lijkt mij een betere keeper dan Room. Ik zie Lars i.i.g. minder fouten maken. Room is gewoon een goeie tweede doelman. Maar zeker niet goed genoeg voor de basis.
+1/-0

5 jaar geleden
Ik mag die Waterreus wel,iemand met een kritische blik die nog een ongezouten mening durft te geven;en denk dat hij hierin dus ook wel eens gelijk kan hebben.
Lars moet natuurlijk wel een eerlijke kans krijgen om de concurrentie aan te gaan.
+2/-1

 
Maar met wie gaat hij de strijd dan aan? Zoet of Room? Zoet is al jaren afscheid aan het nemen, volgens mij ziet Zoet best tegen een vertrek op, Stiekem.
+1/-0

5 jaar geleden
Unnerstall gaat Zoet zeer zeker naar de bank verdrijven. Het is daarom voor Zoet te hopen dat hij een transfer maakt komende zomer. Zoetje maakt gewoon teveel cruciale fouten, vooral Europees en bij het Nederlands elftal.
+1/-1

5 jaar geleden
Ik zie waterreus nog vaak op TV bij die ajaxzender maar als hij PSV een trap na kan geven zal hij het niet nalaten. Echt een zuurpruim geworden en een wrok naar PSV toe, en waarom?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Omdat hij de ambitie heeft getoond Algemeen Directeur te worden bij PSV en iedereen (fans en clubmensen) dat totaal niet serieus nemen. En terecht overigens.
+3/-0

5 jaar geleden
Maakt ook op mij een zeer goede indruk. Iedereen verwacht ook dat Zoet vertrekt na dit seizoen. Dan is het aan van Bommel om uit te maken of het Room of Unnerstal word
+1/-0

5 jaar geleden
Ik ben ervan overtuigd dat deze jongen Zoet kan gaan opvolgen. Goede lijnkeeper, maar kan nog wel verbeteren met hoge ballen. Meevoetballen moet je Lars niet meer willen leren. Zeker meer klasse dan Room (al hadden we van Room toch wat meer verwacht dunkt me).
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi