Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Lukkien: 'PSV is op dit moment de beste ploeg, want zij staan bovenaan'

19 oktober 2018 07:53

In gesprek met RTV Drenthe geeft FC Emmen-trainer Dick Lukkien aan dat hij terug moet komen op zijn uitspraken van eerder dit seizoen dat Ajax veruit de beste ploeg in de Eredivisie heeft. "Je maakt als trainer een inschatting als de competitie begint. Kijkend naar de specifieke kwaliteiten die Ajax heeft, was mijn inschatting op dat moment dat ze de beste ploeg hebben", zo begint Lukkien. "Maar ik moet zeggen dat PSV op mij een hele goede indruk maakt. Ook een ploeg met hele specifieke kwaliteiten. Ze weten van elkaar wat ze doen, er wordt duidelijk vanuit een visie gewerkt en dat zie je ook terug in de resultaten. De realiteit is dat er op dit moment twee ploegen bovenuit steken en PSV is op dit moment de beste ploeg, want zij staan bovenaan."

De trainer van FC Emmen heeft wel een plan hoe hij een resultaat wil halen in Eindhoven. "Ja, maar dat is ook afhankelijk van de wedstrijd. Het moet in ieder geval duidelijk zijn dat de afstanden onderling te belopen moeten zijn. Je moet in staat zijn om elkaar te helpen, omdat zij mensen hebben die vanuit een actie uit het niets of een individuele actie een overtal situatie kunnen maken. Maar ze schromen ook niet om de bal in één keer naar De Jong te spelen, waardoor ze met één pass een afstand van 40, 45 meter overbruggen en dan slim zijn in de positie kiezen. We zullen die afstanden echt in orde moeten hebben om te kunnen overleven."




Tags

lukkien afstanden emmen inschatting belopen drenthe eredivisie jong kijkend overbruggen overtal schromen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko basarnhem brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje