Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV op halve kracht veel te sterk voor FC Emmen

20 oktober 2018 16:31

PSV heeft zonder groots te spelen opnieuw een ruime overwinning weten te boeken in de Eredivisie. De ploeg van Mark van Bommel was veel te sterk voor FC Emmen en was met 6-0 nog erg genadig. Voor rust zorgden Gastón Pereiro en Luuk de Jong met allebei twee doelpunten voor de 4-0 voorsprong. Na rust kwamen Érick Gutiérrez en Hirving Lozano ook tot scoren.

PSV begon aanvankelijk niet goed aan de wedstrijd. FC Emmen kon de eerste minuten eenvoudig overeind blijven en kwam er zelfs een paar keer gevaarlijk uit, al was PSV via Nick Viergever ook dicht bij een voorsprong nadat een corner door Luuk de Jong verlengd werd.

Alles veranderde toen na ruim tien minuten een opstootje volgde bij de cornervlag van PSV tussen Denzel Dumfries en FC Emmen-aanvoerder Anco Jansen. Beide spelers moesten zich bij scheidsrechter Bas Nijhuis melden. Nadat ze vermanend waren toegesproken gaf Jansen opnieuw een duw aan Dumfries waardoor hij een gele kaart kreeg en dit voor PSV aanleiding leek om het tempo hard op te schroeven. Nog geen minuut later kwam de ploeg er razendsnel uit en maakt Gastón Pereiro de 1-0.

PSV kwam daarna goed weg dat het niet met tien man kwam te staan, nadat Jorrit Hendrix in korte tijd twee keer veel te hard in kwam op een speler van Emmen. Bij de eerste overtreding kreeg hij nog een gele kaart, maar anderhalve minuut later werd hij gespaard door Nijhuis. Niet veel later leek de definitieve beslissing te volgen toen Luuk de Jong een afgemeten voorzet van Hirving Lozano in het doel kopte en voor de 2-0 zorgde.

Na ruim een half uur spelen werd Steven Bergwijn onderuit gehaald in het strafschopgebied. Het leek op een overduidelijke penalty, maar tot verrassing van iedereen liet Nijhuis gewoon doorspelen en ook de VAR greep niet in. Hoe langer de eerste helft duurde, hoe groter het verschil in kwaliteit tussen PSV en FC Emmen duidelijk werd. De ploeg van Mark van Bommel zorgde voor eenrichtingsverkeer, terwijl de defensie van Emmen fout na fout maakte. De Jong zorgde vanuit een corner voor de 3-0, terwijl hij door twee man gedekt werd en de bal binnen kopte bij de eerste paal, waar ook nog een verdediger van Emmen stond.

Vlak voor rust volgde ook de tweede treffer van Pereiro, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Denzel Dumfries. De rechtsback ging er vanaf eigen helft vandoor met de bal en was veel te snel voor de spelers van Emmen. Hij leek aanvankelijk de bal te verspelen, maar kreeg de bal weer terug van Steven Bergwijn. De voorzet van Dumfries kon vervolgens door de volledig vrijstaande Pereiro bij de tweede paal eenvoudig worden binnen getikt.

In de tweede helft ging het tempo er bij PSV, waarbij Érick Gutiérrez in de ploeg was gekomen voor Jorrit Hendrix, hard omlaag. De ploeg bleef echter wel op zoek gaan naar meer treffers, waarbij vooral Lozano en Angelino erg gretig leken om voor meer doelpunten te zorgen. Nadat de Spanjaard met een schot voorlangs in de buurt van een doelpunt kwam, werd tot verbazing van iedereen Nijhuis opeens naar de zijkant geroepen voor een vermeende rode kaart. Waar niemand een idee leek te hebben wat er aan de hand was, besloot Nijhuis na het zien van de beelden tot een gele kaart voor Pablo Rosario, die met zijn noppen op de enkel van zijn tegenstander had gestaan.

Ondanks dat PSV meerdere keren dicht bij een doelpunt kwam, leek het duel af te stevenen op een 4-0 overwinning. Dat veranderde echter toen Donyell Malen in de ploeg gebracht werd en zoals al vaker zorgde de aanvaller voor nieuw elan. Het tempo werd hard opgeschroefd en een paar minuten later volgde al de 5-0. Een kopbal van Daniel Schwaab kon door doelman Scherpen worden gekeerd, terwijl tot twee keer toe de rebound van Pereiro door de defensie van Emmen geblokt kon worden. Emmen had echter geen antwoord toen de bal voor de voeten van Gutiérrez kwam en de Mexicaan alweer zorgde voor zijn derde treffer van dit seizoen.

Vlak voor tijd volgde ook nog de 6-0 toen Malen vanaf eigen helft een solo inzette en meerdere tackles van spelers van FC Emmen wist te ontwijken. Hij gaf de bal aan Lozano en de Mexicaan krulde de bal vervolgens in de verre hoek. PSV behield daarmee nog altijd de maximale score en wist ook de negende wedstrijd dit seizoen in de Eredivisie winnend af te sluiten.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Nou nou wat een eerste helft! 4-0 stand lekkah lekkah. Helaas ook 2 gele kaarten al moet ik zeggen dat vooral de 2e erg makkelijk werd gegeven. Strafschop onthouden na een overtreding op Bergwijn bij een 2-0 stand, maar het leverde geen averij op. Goed om te zien dat het hele team uitstraalt dat het in de dubbele cijfers wil eindigen. Lekker avondje Eindhoven!
nieuws-moderator 7 maanden geleden
Mooie wedstrijd om naar te kijken, eerste helft 4 mooie doelpunten en de tweede helft ging PSV gewoon lekker door met aanvallen! Zo mag ik het graag zien! :)
7 maanden geleden
Tja PSV-Emmen. Een jaar of 2 geleden dan kon het alle kanten uit gaan met dit soort potjes. Hoevaak kwam het niet voor dat PSV op 1-0 kwam en dat het daarna heel de wedstrijd billenknijpen was? Dat is, zeker dit seizoen zelden het geval.

Om er een paar spelers uit te halen die mij opvielen waren toch weer onze vriend Malen. Wat een speler is dat zeg! Heerlijk, hij kan in de spits maar zoals we zien kan hij ook fungeren rechts en linksbuiten. Die actie op het eind met de assist op Lozano was ook heerlijk.

Die Behich ben ik niet echt kapot van, van wat ik tot nu toe gezien heb sinds hij bij PSV is. Die terugspeelbal op Zoet was ook bar slecht. Wellicht dat het een gebrek aan ritme is in wedstrijden. Maar dat is niet gek ook want Angelino en Dumfries gaan als een speer!
 
7 maanden geleden
Desondanks werden er toen onder Cocu wel prijzen gewonnen. Ik hoor vanBommel toegezongen worden en lees alleen maar lof over hem. Mooi en (deels) terecht maar aan de finish worden de prijzen verdeeld. De eerste (niks menende) prijs is aan onze neus voorbij gegaan
 
7 maanden geleden
Eens. Maar dan nog was het wel enorm vaak billenknijpen. Vaak liep het wel goed af, maar het was niet overtuigend qua goals en spel meestal. Daarnaast was het kampioenschap in 2016 natuurlijk ook maar kantje boord. Maar natuurlijk heeft Cocu het goed gedaan en moeten we maar afwachten of het huidige spel voortgezet wordt, er zit nu ook niets tegen qua blessures etc. Maar we hebben wel een brede selectie op de meeste plekken, gelukkig.
 
7 maanden geleden
Cocu heeft het goed gedaan? Fantastisch zou ik liever willen horen gezien het veel mindere materiaal. Geen linksbenige verdedigers etc etc..... Cocu is en blijft mijn held
 
7 maanden geleden
Ja hij heeft idd optimaal de selectie benut. Nu hebben we nog een tandje beteee selectie. Met name Angelino dit seizoen, want Brenet of Paal op linksback was behelpen.
 
7 maanden geleden
Zo is het maar net. Cocu zal mazzel hebben gehad maar haalde het maximale uit zijn selectie. Van Bommel tot nu toe ook maar aan het einde van het seizoen wordt de balans opgemaakt. Maar eens zien of hij de gemiddelden van Cocu waar het om gaat zal benaderen, laat staan overtreffen.
7 maanden geleden
Had een veel grotere uitslag mogen zijn. Maar 6-0 klinkt goed. Rare grabbel bal van Zoet. Gelukkig geen goal. Nu op naar woensdag..dan ook scoren!!
7 maanden geleden
Ondanks matig voetbal toch 6-0 winnen. Dat zegt iets over het niveau van Emmen. Maar 27 uit 9 is en blijft een mooie start! Tegen de Spurs woensdagavond zal het een ander verhaal worden vrees ik.
 
7 maanden geleden
Waarom zoe het Spurs moeilijk worden, we spelen thuis! en de supporters zijn de 12e man.
 
7 maanden geleden
Matig? Waarom matig? Je speelt tegen een tegenstander waar je alleen maar voor moet zorgen voor vormbehoud op de vooravond van een zeer belangrijk wedstrijd, dus relax zorgen voor de 3 punten en geen fysieke averij oplopen, niks mis mee bro.
7 maanden geleden
gaat dit een 118 punten opleveren en Ajax als goede 2e met 110 punten.Ik weet dat het nog lang is, maar ik zou niet weten tegen wie nog punten kunnen verliezen met deze altijd glimlachende trainer en de gedrevenheid van de spelers. Zelfs blessures gaan geen pijn doen, want we hebben volwaardige vervangers. Forza PSV
 
7 maanden geleden
118 punten? dan heb je minimaal 40 wedstrijden nodig. 102 is en blijft het hoogst haalbare en praktisch onmogelijk. Gisteren was het prima, al had je met wat pech ook zomaar tegen een domme rode kaart kunnen aanlopen.
 
7 maanden geleden
Permalink, ik had een telfoutje, maar jij wss een typefoutje 40x3=120 en 36x3=108.
Voor Ajax telde ik de huidige 5 pts + het komende verlies in A'dam tegen ons dus 8 minder. Vlgs mij voor beiden een record en het zal wel niet gebeuren, maar dromen mag, toch
7 maanden geleden
Ik zag gisteren een ongewoon actieve Pereiro. En dat tegen Emmen!
Schwaab vond ik zwak spelen. Meerdere keren was zijn keuze in de voortzetting verkeerd, wat tegen deze tegenstander niet zo'n probleem is, maar op CL niveau is dat echt niet slim. Het verbaasde me, omdat Schwaab zo'n beetje hét degelijkheidssymbool is.
7 maanden geleden
Ik vind deze nieuwe website maar een drukke bedoeling . erg onoverzichtelijk :-( .
Maar ben blij dat we lekker elke wedstrijd met ruime cijfers winnen :-)

Laatste nieuws