PSV op halve kracht veel te sterk voor FC Emmen

20 oktober 2018 20:21

PSV heeft zonder groots te spelen opnieuw een ruime overwinning weten te boeken in de Eredivisie. De ploeg van Mark van Bommel was veel te sterk voor FC Emmen en was met 6-0 nog erg genadig. Voor rust zorgden Gastón Pereiro en Luuk de Jong met allebei twee doelpunten voor de 4-0 voorsprong. Na rust kwamen Érick Gutiérrez en Hirving Lozano ook tot scoren.

PSV begon aanvankelijk niet goed aan de wedstrijd. FC Emmen kon de eerste minuten eenvoudig overeind blijven en kwam er zelfs een paar keer gevaarlijk uit, al was PSV via Nick Viergever ook dicht bij een voorsprong nadat een corner door Luuk de Jong verlengd werd.

Alles veranderde toen na ruim tien minuten een opstootje volgde bij de cornervlag van PSV tussen Denzel Dumfries en FC Emmen-aanvoerder Anco Jansen. Beide spelers moesten zich bij scheidsrechter Bas Nijhuis melden. Nadat ze vermanend waren toegesproken gaf Jansen opnieuw een duw aan Dumfries waardoor hij een gele kaart kreeg en dit voor PSV aanleiding leek om het tempo hard op te schroeven. Nog geen minuut later kwam de ploeg er razendsnel uit en maakt Gastón Pereiro de 1-0.

PSV kwam daarna goed weg dat het niet met tien man kwam te staan, nadat Jorrit Hendrix in korte tijd twee keer veel te hard in kwam op een speler van Emmen. Bij de eerste overtreding kreeg hij nog een gele kaart, maar anderhalve minuut later werd hij gespaard door Nijhuis. Niet veel later leek de definitieve beslissing te volgen toen Luuk de Jong een afgemeten voorzet van Hirving Lozano in het doel kopte en voor de 2-0 zorgde.

Na ruim een half uur spelen werd Steven Bergwijn onderuit gehaald in het strafschopgebied. Het leek op een overduidelijke penalty, maar tot verrassing van iedereen liet Nijhuis gewoon doorspelen en ook de VAR greep niet in. Hoe langer de eerste helft duurde, hoe groter het verschil in kwaliteit tussen PSV en FC Emmen duidelijk werd. De ploeg van Mark van Bommel zorgde voor eenrichtingsverkeer, terwijl de defensie van Emmen fout na fout maakte. De Jong zorgde vanuit een corner voor de 3-0, terwijl hij door twee man gedekt werd en de bal binnen kopte bij de eerste paal, waar ook nog een verdediger van Emmen stond.

Vlak voor rust volgde ook de tweede treffer van Pereiro, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Denzel Dumfries. De rechtsback ging er vanaf eigen helft vandoor met de bal en was veel te snel voor de spelers van Emmen. Hij leek aanvankelijk de bal te verspelen, maar kreeg de bal weer terug van Steven Bergwijn. De voorzet van Dumfries kon vervolgens door de volledig vrijstaande Pereiro bij de tweede paal eenvoudig worden binnen getikt.

In de tweede helft ging het tempo er bij PSV, waarbij Érick Gutiérrez in de ploeg was gekomen voor Jorrit Hendrix, hard omlaag. De ploeg bleef echter wel op zoek gaan naar meer treffers, waarbij vooral Lozano en Angelino erg gretig leken om voor meer doelpunten te zorgen. Nadat de Spanjaard met een schot voorlangs in de buurt van een doelpunt kwam, werd tot verbazing van iedereen Nijhuis opeens naar de zijkant geroepen voor een vermeende rode kaart. Waar niemand een idee leek te hebben wat er aan de hand was, besloot Nijhuis na het zien van de beelden tot een gele kaart voor Pablo Rosario, die met zijn noppen op de enkel van zijn tegenstander had gestaan.

Ondanks dat PSV meerdere keren dicht bij een doelpunt kwam, leek het duel af te stevenen op een 4-0 overwinning. Dat veranderde echter toen Donyell Malen in de ploeg gebracht werd en zoals al vaker zorgde de aanvaller voor nieuw elan. Het tempo werd hard opgeschroefd en een paar minuten later volgde al de 5-0. Een kopbal van Daniel Schwaab kon door doelman Scherpen worden gekeerd, terwijl tot twee keer toe de rebound van Pereiro door de defensie van Emmen geblokt kon worden. Emmen had echter geen antwoord toen de bal voor de voeten van Gutiérrez kwam en de Mexicaan alweer zorgde voor zijn derde treffer van dit seizoen.

Vlak voor tijd volgde ook nog de 6-0 toen Malen vanaf eigen helft een solo inzette en meerdere tackles van spelers van FC Emmen wist te ontwijken. Hij gaf de bal aan Lozano en de Mexicaan krulde de bal vervolgens in de verre hoek. PSV behield daarmee nog altijd de maximale score en wist ook de negende wedstrijd dit seizoen in de Eredivisie winnend af te sluiten.