Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Het mooiste van de avond vond ik de sliding van Angelino bij 6-0'

20 oktober 2018 22:26

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan tevreden te zijn met de uitslag. "Je wint drie punten, zes goals, je krijgt er geen tegen en dat na een week waarin iedereen weg is over de hele wedstrijd. Van Korea naar Koeweit en van Mexico naar de Maagdeneilanden. Dan win je met 6-0, maar het kan beter", aldus de trainer van PSV. "Het veldspel kan beter. We maken wel fantastische goals. Met name de eerste goal vanuit een omschakelmoment. Wij scoren veel goals uit de opbouw, maar dit was een omschakelmoment. Het ziet er gewoon goed uit als je de dingen uitvoert zoals wij dat kunnen."

PSV bleef maar op zoek naar meer treffers. "Het is mooi dat je maar het gas blijft indrukken. Ook al speel je woensdag tegen Tottenham, dan blijf je toch op zoek naar de vijfde, zesde en zelfs zevende of eventueel achtste goal. Het lukt natuurlijk niet altijd dat je acht goals maakt, maar de complimenten naar het team dat ze dit blijven doen."

Van Bommel kreeg de vraag waar het gaat eindigen met negen overwinningen en een gemiddelde van vier doelpunten per wedstrijd. "Dit kun je niet volhouden. Dan eindig je op 102 punten en weet ik hoeveel goals", zegt hij daarover. "Maar het mooiste van de avond vond ik bij een 6-0 stand. Er wordt een voorzet gegeven door Emmen vanaf onze rechterkant en Angelino maakt zo'n sliding. Ten koste van alles geen tegengoal tegen krijgen. Ook al sta je met 6-0 voor in de 89e minuut, die bal mag er niet in."

De trainer van PSV werd ook gevraagd naar het clubrecord wat hij verbroken heeft. "Het zijn leuke records, maar ja", zo reageerde hij. "Het is een mooi begin. Als je van te voren zegt dat je begint bij PSV en negen keer op rij wint, dan tekenen we daarvoor. Ik ben er ook hartstikke blij mee."




Tags

bommel angelino sliding omschakelmoment clubrecord eindig emmen fox indrukken koeweit korea maagdeneilanden mexico opbouw records tottenham uitvoert volhouden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage