Transparent
Inloggen
Sluiten

Boete voor PSV na biergooien tijdens thuiswedstrijd tegen Internazionale

23 oktober 2018 21:37 - PSV.nl

PSV heeft van de UEFA een boete gekregen van € 15.000 euro, zo heeft de club zelf bekend gemaakt op haar website. Tijdens het duel tegen Internazionale werd bier op het veld gegooid en de club heeft inmiddels zeven daders geïdentificeerd en een stadionverbod gegeven.

Algemeen directeur Toon Gerbrands geeft aan dat de club haar uiterste best gaat doen om de boete ook te verhalen op de daders. "Iedereen begrijpt dat wij ontzettend balen van een dergelijke boete. De reeds opgelegde sancties zijn daarom fors", aldus Gerbrands. "Emoties horen bij een wedstrijd, maar dit soort gedrag niet. Dat willen we graag duidelijk maken."

De acties zouden bovendien invloed kunnen hebben op de beslissing om in het Philips Stadion alcohol te mogen schenken. "We krijgen steeds vaker toestemming om een biertje mét alcohol te schenken, maar deze incidenten helpen daar natuurlijk niet bij", zo geeft hij aan. "We hebben in het Philips Stadion internationaal een geweldige reputatie als het gaat om sfeer. Het bekogelen van de hoofdrolspelers op het veld past daar niet bij."

Meer op PSV.nl


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Goed dat ome Toon er weer als de kippen bij is om stadionverboden op te leggen en met boetes te zwaaien.
 
7 maanden geleden
Bier is ook niet om mee gooien Joper
7 maanden geleden
Wat een trieste bedoeling om hier stadionverboden voor te geven. Als je het bedrag laat betalen door deze 7 mensen zijn ze al meer dan genoeg beboet. Een stadionverbod en ongeveer 2000 euro boete voor een plastic bekertje bier gooien, diep triest.
 
7 maanden geleden
Ik vind het eerder diep triest om iemand met een biertje te bekogelen.
 
7 maanden geleden
Ik ben zelf ook tegen bier gooien, maar in vind de sancties overdreven. Een biertje gooien is wel wat anders dan de voorbeelden van loden pijp of vuurwerk daar breng je iemand mee in gevaar.
nieuws-moderator 7 maanden geleden
Zelf vind ik het een goede beslissing om deze mensen een stadionverbod te geven, maar dan wel voor 1 seizoen. Je hoort je gewoon netjes te gedragen en als je dat niet kan moet je gestraft worden. verder vind ik dat een aantal mensen het niet moet verpesten voor de rest die wel normaal een biertje willen drinken in het stadion.
7 maanden geleden
Ik weet zeker dat die gasten het nooit meer zullen doen. Bier drink je op en van spelers blijf je af. Zo simpel is het. Maak je ongenoegen maar kenbaar door te fluiten. Goede actie van PSV !!
7 maanden geleden
Bij sommige wedstrijden lopen de emoties hoog op. En dan vliegt er wel eens een aansteker of een halve beker bier door de lucht. Dat is van alle tijden ook 30 jaar geleden gebeurde dat.
Beter is het om de dader goed toe te spreken, even duidelijk te maken dat hij op camera staat, en dat hij de volgende keer een SV van een jaar krijgt. Ik weet zeker dat je dan een behoorlijk aantal mensen laat inzien dat ze fout zaten. Die doen dat niet meer.
Ik sta zelf op vakkie U, dus ik zag het ook gebeuren. Een jonge gozer gooide in een opwelling, maar schrok er zelf van toen hij dit deed. Met een flink gesprek is hij wel genezen....
 
7 maanden geleden
Tja, 30 jaar geleden werd er ook een vuurwerkbom gegooid naar de keeper van Cyprus tijdens Nederland - Cyprus en een ijzeren staaf tijdens Ajax - Austria Wien. Dus omdat het vroeger ook gebeurde moet het nu ook maar kunnen? Beetje vreemde redenatie.

En aan die inlevende gesprekjes met een kopje kamillethee erbij hebben die biergooiers maling. Die knikken dan maar een paar keer schuldbewust en lachen zodra ze zonder straf het terrein aflopen. Een keiharde aanpak is het enige waarvoor ze respect hebben.

En je blijft trouwens met die gesprekjes aan de gang. Dan is iedereen dus eigenlijk gevrijwaard van een straf bij de 1e keer bier gooien. Daardoor kan PSV een hele biergooiadministatie gaan bijhouden. En de boetes betalen uiteindelijk alle supporters die wel op een normale manier een wedstrijd beleven.

Prima actie én timing van PSV om dit nieuws vandaag te delen.
7 maanden geleden
De snelste manier om mensen bewust te maken,dat je met dit gedrag niet meer weg komt.
Jammer dat het nodig is.
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zou meer voelen voor een bierverbod voor deze zondaars...verplicht alleen nog maar ranja met een parasolletje en dat minimaal 2 jaar
7 maanden geleden
Schandalig dat PSV zn eigen fans zo naait. Toon wat meer respect.

Laatste nieuws