PSV pakt eerste punt in Champions League na gelijkspel tegen Tottenham

24 oktober 2018 20:50

PSV heeft haar eerste punt in de groepsfase van de Champions League te pakken. In eigen huis werd tegen Tottenham Hotspur met 2-2 gelijk gespeeld. Ondanks dat Hirving Lozano PSV nog op voorsprong zette, leek PSV lange tijd kansloos voor een punt. Nadat doelman Hugo Lloris vlak voor tijd een rode kaart kreeg, zette PSV toch nog aan en viel de 2-2 via Luuk de Jong.

Noodgedwongen moest PSV in de basisopstelling een wijziging doorvoeren. Steven Bergwijn bleek te veel last te hebben van een enkelblessure, waardoor Donyell Malen in de basis mocht beginnen. PSV had aanvankelijk niets in te brengen tegen Tottenham Hotspur. De Engelsen waren de baas in het veld en PSV werd aan alle kanten voorbij getikt. Met het nodige kunst en vliegwerk wist PSV het doel schoon te houden.

Het was dan ook eigenlijk uit het niets dat de bal opeens aan de andere kant in het doel lag. Hirving Lozano zette op zijn kenmerkende stijl druk op Toby Alderweireld en wist de bal van de Belg te veroveren. De inzet van Lozano ging vervolgens via het been van diezelfde Alderweireld over Hugo Lloris in het doel, wat zorgde voor een orkaan aan geluid in het Philips Stadion van vreugde.

Voor Tottenham was de treffer van Lozano aanleiding om het tempo nog harder op te schroeven en binnen een paar minuten leek het al via Davison Sánchez op gelijke hoogte te komen. PSV ontsnapte daar echter, omdat de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel van Harry Kane. De spits nam echter geen actief deel aan het spel. De gelijkmaker viel een paar minuten later alsnog toen Lucas Moura vrij stond in het strafschopgebied en de bal via Viergever in het doel kon schieten.

Het scheelde vervolgens niet veel of PSV ging alsnog met een voorsprong de rust in, maar een schot van Gastón Pereiro ging via het been van Sanchez tegen de lat in plaats van in het doel.

Vrij snel na rust volgde de achterstand van PSV toen Christian Eriksen een uitstekende voorzet gaf op Kane en de spits onbedreigd kon binnen koppen. PSV had vervolgens helemaal niets in te brengen op het spel van Tottenham en het leek dan ook wachten op meer tegentreffers. Via onder meer een schot op de lat van Erik Llamela waren de Spurs dicht bij een nieuwe goal.

De enige PSV'er die voor gevaar leek te kunnen zorgen was doelpuntenmaker Lozano en hij werd tien minuten voor tijd plotseling diep gestuurd. De Mexicaan werd vervolgens hard onderuit gehaald door doelman Lloris en de Fransman moest met een directe rode kaart vertrekken. Het zorgde er direct voor dat PSV weer vol druk ging zetten en ook het publiek vol achter de ploeg ging staan. Een vrije trap van Luuk de Jong kon nog net door invaller Michel Vorm gekeerd worden, maar vlak voor tijd volgde alsnog de gelijkmaker. Pablo Rosario wilde van afstand uithalen, maar raakte de bal verkeerd. Zijn schot kon door De Jong echter van richting worden veranderd, waardoor de bal toch in het doel viel.

In blessuretijd probeerden beide ploegen aan te zetten om tot de overwinning te komen. Kane leek gevaarlijk te worden, maar kon de bal in het strafschopgebied van PSV niet onder controle krijgen, terwijl Lozano aan de andere kant net te veel tijd nodig had om gevaarlijk te worden.