Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Ik denk wel dat dit een klein wonder is'

24 oktober 2018 23:16

In gesprek met Veronica was Luuk de Jong het eens dat het een klein wonder was dat PSV een punt overhield aan de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. "Ik denk het wel. We hadden het gewoon heel moeilijk vandaag", aldus De Jong. "Ik denk dat Tottenham een van de betere voetballende ploegen is, ook in Engeland. We wisten vooraf dat we het moeilijk zouden krijgen."

De aanvoerder vond zelf dat PSV ook niet haar beste wedstrijd speelde. "We waren zelf ook te afwachtend. In de opbouw durfden we niet te voetballen en speelden we te snel de lange bal. We moeten gewoon ons spel durven spelen", zo gaf hij aan. "Dat moeten we verbeteren. Dan mag het wel eens mis gaan, maar je moet het blijven proberen. Nu speel je de hele tijd de lange bal en loop je er zelf achter aan. Dat is gewoon heel zwaar."

De Jong besefte goed dat PSV was ontsnapt in eigen huis. "Zij hebben ook gewoon een heel goed team. Dan kom je 1-0 voor door een goeie goal van Lozano, wel tegen de verhouding in. En dan maken zij 1-1 en na rust de 1-2. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Gelukkig pakken zij een rode kaart en valt die 2-2", zei hij daarover. "Op moment als je 1-2 achter staat, zit je al te twijfelen of je vol druk moet zetten toen ze nog met elf stonden. Zij stonden zo goed te voetballen achterin en dan is het moeilijk daar druk op te zetten. Dan wacht je een beetje af, maar op een gegeven moment gingen we wel."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong wonder tottenham afwachtend durfden engeland lozano ontsnapt opbouw verhouding veronica

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy fbclid feyenoord kompas kou kroes oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte