Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Je moet blij zijn dat je tegen tien man komt en een gelijkspel eruit haalt'

25 oktober 2018 07:07

In gesprek met Veronica gaf Mark van Bommel aan blij te zijn dat zijn ploeg nog een punt wist te halen. "Ja, als je het wedstrijdverloop ziet. In het begin hadden wij het moeilijk met hun rechtsback die hoog stond en het middenveld dat zich terug liet zakken. Maar dat hadden we na tien minuten onder controle. We komen dan op 1-0, dat is een kwaliteit van Chucky", aldus Van Bommel. "Maar dan krijg je vlak voor rust de 1-1 tegen, een beetje net zoals tegen Inter. En na rust weer. Dan moet je blij zijn dat je tegen tien man komt en een gelijkspel eruit haalt. Maar Tottenham is echt een goede ploeg hoor."

Van Bommel was het niet eens met de opmerking dat zijn ploeg de strijd op het middenveld verloor. "Nee, niet zo zeer. Zij halen daar een middenvelder weg en Lucas naar binnen toe. Het leek wel of we daar niet goed aan de bal kwamen, we kwamen niet aan voetballen en zij konden daar beter mee omgaan", zo gaf hij aan. "Die tweede ballen vielen precies bij Tottenham in de voeten. Dat geluk moet je een klein beetje hebben. Dat moet je voelen en daarop anticiperen. Maar we moeten achteraf gewoon blij zijn met een gelijkspel."

De trainer van PSV had wel altijd het gevoel gehouden dat PSV nog in de wedstrijd zag. "Ja. Het klinkt gek, maar je moet zo lang mogelijk die 1-2 verdedigen. Dat je zo lang mogelijk in de wedstrijd blijft", zei hij daarover. "Dan zie je dat een klein moment de wedstrijd een klein beetje kantelt. Een rode kaart, je maakt de 2-2 en dan heb je ook weer geluk dat Kane die bal niet maakt. Dan speel je ping-pong en gaat het van links naar rechts en moet je blij zijn met een punt."

Van Bommel was ook verbaasd toen hij bij de treffer van Davinson Sánchez zag dat hij werd afgekeurd. "Ik dacht ook dat het een normaal doelpunt was", aldus de trainer van PSV. "Ik zag in één keer die vlag omhoog gaan. Maar waar is de VAR als je hem nodig hebt?"




Tags

bommel tottenham anticiperen chucky davinson inter kane kantelt lucas ping pong sanchez var veronica vlag wedstrijdverloop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte