Transparent
Inloggen
Sluiten

Video-analist Wim Rip: 'Af en toe moet mijn vrouw me alweer tot de orde roepen'

27 oktober 2018 08:02 - Eindhovens Dagblad

Dit weekend staat voor PSV de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma. Vorig seizoen werd die wedstrijd overschaduwd door de hartstilstand van video-analist Wim Rip. Inmiddels is hij weer volledig hersteld. "Ik werk nu twee keer twee uur per week bij PSV en moet mezelf soms afremmen", zo geeft hij aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Aan de ene kant wil je ontzettend graag weer volledig aan de slag. Ik kan me geen mooiere baan bedenken dan werken bij een prachtige club als PSV. Toch moet ik mezelf in acht nemen. In januari was na het ongeluk nog maar twintig procent van mijn hartfunctie over. De maanden daarna is dat, mede dankzij trainingen via het Máxima Medisch Centrum, weer uitgebreid naar negentig procent."

Voor Rip is het soms wel lastig om zo weinig te kunnen werken. "PSV legt er via Mark van Bommel of Toon Gerbrands nul druk op en de doktoren ook niet. Ik heb een geweldige werkgever, besef ik nu. Ik zou best al meer willen werken, maar moet dat niet doen en luisteren naar wat de dokter zegt", aldus Rip. "Dat is in het voetbal niet altijd makkelijk. Je wilt graag je bijdrage leveren en dat is in vier uur per week niet zo eenvoudig. Een wedstrijd kijken en daaruit een aantal belangrijke punten halen, daar gaat nu eenmaal tijd in zitten."

Afgelopen zomer stelde PSV ook een extra video-analist aan door Alex Abresch over te nemen van FC Utrecht. "Dat is ook goed met mij besproken. Ik heb hem zelf nog ingewerkt bij NEC en weet dat hij een werkwijze heeft die aansluit bij de mijne. Dat geeft rust", zegt hij daarover. "Ik ben nog niet bij de wedstrijden, maar zit thuis op de bank wel mee te juichen. Af en toe moet mijn vrouw me daarbij alweer tot de orde roepen, maar als er in de laatste minuut gescoord werd, juichte ze zelf om het hardste."




Tags

rip abresch afremmen baan bommel dokter doktoren gerbrands groningen hardste hartstilstand ingewerkt juichte maxima mijne ongeluk utrecht werkgever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Mooi om te lezen dat het weer een stuk beter met hem gaat, en wie weet, misschien staat hij over onbepaalde tijd lekker te werken bij PSV met zijn analyses en werk.
+5/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage