Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV ontsnapt in Groningen tegen eerste puntverlies na zwakke pot

27 oktober 2018 18:02

PSV is in Groningen ontsnapt aan het eerste puntverlies van dit seizoen. Ondanks een zeer zwakke wedstrijd wist de ploeg van Mark van Bommel met 1-2 te winnen. Een hoofdrol was er voor Denzel Dumfries die met een assist en de winnende goal een groot aandeel in de winst had. Donyell Malen had gezorgd voor de gelijkmaker nadat PSV via een zeer makkelijk gegeven strafschop op achterstand was gekomen.

PSV zat direct vanaf het begin niet goed in de wedstrijd. Tempo lag ontzettend laag en de ploeg was bovendien enorm slordig in de passing. FC Groningen was dan ook de gevaarlijkste ploeg, maar de Noorderlingen bewezen voor het doel iedere keer waarom ze de minst scorende ploeg van de competitie waren.

Na veertig minuten spelen veranderde de wedstrijd toen Jorrit Hendrix totaal onnodig een corner weg gaf. Uit de daaropvolgende hoekschop ging verdediger Chabot naar de grond en voor Danny Makkelie was het voldoende voor een strafschop. Chabot was echter juist degene die vast hield, maar ook de VAR greep niet in. Groningen profiteerde optimaal van het cadeautje en het kwam dan ook op 1-0.

PSV leek wakker geschud door de achterstand, want het tempo werd direct hard omhoog geschroefd. Denzel Dumfries stoomde mee naar voren en kreeg de bal mee van Hirving Lozano. De rechtsback gaf laag voor en Donyell Malen kwam goed voor zijn man en tikte binnen. Drie minuten na de penalty was het alweer gelijk.

Na rust ging PSV verder in het tempo waarin het de eerste helft geëindigd was. Binnen tien minuten kreeg Luuk de Jong twee enorme kansen. De aanvoerder raakte een fantastische voorzet van Angelino echter helemaal verkeerd, terwijl Sergio Padt een kopbal schitterend uit het doel wist te houden.

Omdat PSV veel verder naar voren gkng spelen, lag er achterin veel ruimte. FC Groningen kwam er meerdere keren gevaarlijk uit, maar kreeg het nauwelijks voor elkaar een schot op doel te krijgen.

De Groningers konden het fysiek steeds moeilijker belopen en werden steeds harder in de duels, maar de ruimtes voor PSV werden steeds groter. Een kwartier voor tijd kon Lozano door op de keeper, maar de Mexicaan schoot hard tegen Padt op.

Tien minuten later lag de rechterflank weer helemaal open en nu was het Dumfries die opstormde. Hij ontweek een tackle van Chabot en ook de rechtsback kon nu alleen op Padt af, mede dankzij een uitstekende loopactie van Lozano. Dumfries faalde niet in de afronding en zorgde met een laag schot voor de 1-2.

In de resterende minuten probeerde FC Groningen de gelijkmaker nog te forceren, iets wat ze vorig seizoen in de 95e minuut nog wel lukte. Scheidsrechter Makkelie leek het flinke tijdrekken van Groningen echter af te straffen en trok maar twee minuten blessuretijd bij, waardoor ook de tiende wedstrijd een overwinning opleverde.




Discussieer mee op de forums


Tags

groningen dumfries chabot lozano ontsnapt padt makkelie malen afronding angelino belopen bommel cadeautje danny geschroefd geschud gkng groningers hendrix jong noorderlingen ontweek opstormde passing rechterflank scorende sergio stoomde tikte var wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Helaas geen Guti. Aan de andere kant erg begrijpelijk van MVB, na de wedstrijd van woensdag goed om vertrouwen te geven aan de vaste 11.
+2/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Wat vind je zo goed aan Gutiérrez?
+1/-1

 
5 jaar geleden
Wilde hem een keer een hele wedstrijd aan het werk zien. Maar viel inderdaad tegen helaas.
+1/-1

5 jaar geleden
Ik verwacht dat het gevalletje Guti zichzelf uiteindelijk gaat oplossen,bij de eerstvolgende schorsing of blessure zal hij ingebracht worden om vervolgens zijn plek niet meer af te staan.
De click die hij met Lozano heeft en eigen scorend vermogen,geeft hem meer toegevoegde waarde.
+1/-0

5 jaar geleden
Slechte wedstrijden winnend afsluiten is ook een kwaliteit. Dat puntverlies komt toch wel een keertje, hopelijk kunnen we het nog een paar weken uitstellen. Gewoon boven in blijven meedraaien. De druk licht in A'dam, die moeten dit seizoen. Kijken we aan het einde van de rit wel hoe ze daar met die druk omgaan. @eendrachtmaaktmacht
+3/-2

5 jaar geleden
Gewoon Perero uit het team laten( wat is hij elke week slecht pffff) en Guti daar neerzetten.
+4/-2

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Pereiro speelt al sinds 2015 bij PSV en heeft zich op geen enkele manier ontwikkeld. Vorig seizoen kreeg hij van Cocu de kans als aanvallende middenvelder, maar dat bleek geen succes. Ook dit seizoen is het weer het bekende liedje: Heel af en toe laat hij een beetje van z'n klasse zien, maar hij wint nooit een duel en verovert nooit een bal. Dankzij Pereiro speelt PSV vaak met een 2-mans middenveld.
+2/-3

5 jaar geleden
PSV zit ff in een vorm dip lijkt wel, ondanks dat toch een overwinning en een gelijk spel CL...niet slecht maar je zag toen Gutti er in kwam het beter ging lopen nou maar hopen dat V Bommel dit ook gaat inzien....
+1/-1

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
Vorige week 6-0 winnen in een prima wedstrijd en nu al een vorm dip, lijkt me overdreven. 3 wedstrijden in 7 dagen is voor elke speler fysiek zwaar en dat kon je vandaag duidelijk zien.
+3/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
PSV speelde tegen een erg zwak Emmen helemaal niet prima, wat enkele spelers zelf ook aangaven. De wedstrijd om de supercup was ook een zwakke vertoning van PSV, net als uit tegen Fortuna, Zwolle (de 2e helft), NAC en thuis tegen Tottenham en Willem II (hoewel de 5-0 uitslag anders doet vermoeden).
+2/-1

 
reactie verwijderd

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Toen Gutiérrez erin kwam, ging het lopen? Serieus? Wat deed Gutiérrez dan zo goed in jouw ogen?
+1/-2

 
5 jaar geleden
Nou niet veel bijzondere dingen maar het spel werd wat sneller op het middenveld en PSV werd dreigender, Gutti had een paar hele mooie passes op grote afstand dat wel...
+2/-2

5 jaar geleden (gewijzigd)
Zwakke wedstrijd van PSV. Het oogde welwillend maar lamlendig. Middenveld (net als tegen Tottenham) kwam power en energie tekort. Zelfs Lozano kwam energie tekort. Scheids had hem meer in bescherming moeten nemen tegen alle overtredingen die hij te verduren kreeg. Arbitrage sowieso zwak. Pohl had eraf gestuurd moeten worden, krijgt in de 79e minuut geel, waarom geen gele kaart na opzettelijk hands in de 3e minuut?? penalty was het niet.

Malen moet aangesproken worden op zijn gedrag, bal kwaad publiek in schieten kan natuurlijk niet, naast meerdere gefrustreerde reacties, onnodig.
+2/-1

5 jaar geleden
En weer speelt Van Bommel met vuur. Waarom niet wat meer frisse spelers opstellen? Hij durft Lozano echt niet te wisselen he als het er op aankomt. Wat was die slecht. Die had ik er echt uitgehaald. Zoetje was ook weer aan het grabbelen. 3 punten en heel snel vergeten.
+2/-3

 
5 jaar geleden
Je vergeet dat Bergwijn niet op de bank was. Normaal wisselt Van Bommel Lozano of Bergwijn wel, en komt Malen binnen. Zoals bij PEC en Fortuna. Bij Fortuna wisselde hij en Lozano en Pereiro he. Gisteren Hendrix eruit gehaald voor Guti. Maar, wie was op de bank die Lozano of Malen kon vervangen? Gakpo, Catic en Verreth. Dan is niet zo gek dat hij Lozano laat staan, vooral omdat Guti erin kwam, en hij weet hem te vinden. Logisch eigenlijk.
PSV heeft 2 problemen. Weinig snelheid achterin met Schwaab en Viergever, met veel ruimte in de rug spelen is een grote risico. En middenveld. Guti is blijkbaar fysiek nog niet in staat om 90 min in hoge tempo te spelen, maar dat is elke week dichterbij. Jammer dat Van Ginkel niet kon blijven. Rosario/Hendrix + Guti + Van Ginkel, zou ideaal zijn. Maar helaas.
+4/-1

 
5 jaar geleden
Ik had Mauro Junior voor Lozano gebracht.
+1/-1

 
FC Schijtbak (geschorst)
5 jaar geleden
Mauro de pingelkont? Man, man, man wat is dat toch met dat ventje?
+1/-1

Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Het leek nergens op en vooral de twee vleugelaanvallers en Pereiro faalden hopeloos. Ook de invalbeurt van Gutiérrez was opnieuw anoniem te noemen. Desalniettemin is het de moeite waard om Hendrix, Rosario en Gutiérrez te laten samenspelen op het middenveld .
+1/-1

 
5 jaar geleden
Drie verdedigend ingestelde middenvelders ? Ik zou Hendrix of Rosario eens laten banken
+1/-0

5 jaar geleden
Het was 'n hele slappe zwakke wedstrijd, beetje gelijk aan wedstrijd tegen de spurs.
Veel te traag en alsmaar de tikkies terug
+1/-1

5 jaar geleden
Tja het was ook totaal geen penalty vond ik. Makkelie maakte het PSV helaas erg moeilijk. En als je dan zie dat Ajax Kuijpers weer als een soort fan had.
+3/-3

 
Idd, Wedstrijd werd dik be invloed door de leiding, en om nou na zo'n wedstrijd wat ieder topper een keer overkomt al te gaan janken is toch ook niet nodig? Kom op zeg< next Vitesse thuis oprollen en alles is weer goed, Forza PSV
+1/-0

FC Schijtbak (geschorst)
5 jaar geleden
Even iets heel anders. Zag op social media dat Jorinde Hendrix zijn vrije dagen tijdens de interland break gebruikt had voor een mini uitstapje naar Spanje. Heeft die gozer nog een jetlag of was zijn paella vergiftigd? Raakt de laatste 2 westrijden geen ene pepernoot deze kampioen tikkie breed of achteruit spelen
+1/-2

 
5 jaar geleden
Ik zou Sainsbury er in zetten en viergever naar het middenveld halen.
+1/-1

5 jaar geleden
De 1e helft was slecht. Schandalige penalty zelfs met VAR blijven ze Amsterdam punten gunnen. Uiteindelijk er overheen gegaan, niet gek dat wedstrijd wat minder is na zware pot tegen de Engelsen. Prima weer 3 punten op naar de volgende schaal!
+1/-2



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje