Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'Spelers zoals ik moeten bij PSV de duels pakken en in dienst spelen van de stilisten'

29 oktober 2018 07:44

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikte Denzel Dumfries terug op zijn sprint in aanloop naar de winndende treffer, terwijl spelers bij FC Groningen last hadden van kramp. "Er is geen geheim of zo. Ik voel me gewoon superfit. Gas geven is mijn kwaliteit. Blijven sleuren en blijven gáán", aldus de matchwinnaar. "Als ik dat niet breng, mag iedereen kritiek op me leveren en op me afgeven. Dan heb ik verzaakt."

Zowel fysiek als mentaal voelt de rechtsback zich nog goed, ondanks het loodzware programma. "Alles is inderdaad nieuw en de uitdaging is om het vol te houden. Maar wat ik zeg: ik weet precies wat mijn taken zijn, die duidelijkheid helpt zeker mee", zo gaf hij aan. "Spelers als Bergwijn, Lozano, Pereiro, die moeten bij ons het verschil maken aan de bal. Spelers zoals ik moeten bij PSV de duels pakken en in dienst spelen van de stilisten. Ieder zijn rol."

Dumfries had geen moment gedacht om de bal na zijn sprint nog af te geven. "Nee. Ik dacht: 'Bekijk het allemaal maar, deze schiet ik zelf.' Het was geen makkelijke hoek, hard schieten had geen zin, je moet in zo'n situatie rustig blijven en blijven kijken wat de keeper doet. Op een gegeven moment moet die toch een keer zijn benen openen en zo ging het ook", zei hij daarover. "Rustig blijven voor het doel heb ik van Alex Pastoor geleerd, toen hij mijn trainer was bij Sparta. Pastoor zei: 'Jij bent zo snel en je dendert zo hard de zestien in, maar adem in en neem wat gas terug op het moment dat je een keuze moet maken."

Woensdag had Dumfries het wel een stuk lastigere met Son Heung-Min van Tottenham Hotspur. "Als we Champions League spelen, spoken de beelden 's nachts nog wel door mijn hoofd. Son was ook weer zó'n goede tegenstander, maar ik baalde dat ik het zelf niet beter deed tegen hem. Ik haal mijn leermomenten uit zo'n wedstrijd", aldus de verdediger. "In principe schrijf ik die op, zoals ik al jaren dingen opschrijf in een schriftje. Alleen, nu bij PSV merk ik dat ik er gewoon amper aan toekom. De wedstrijden volgen elkaar zo snel op. Je blijft maar schrijven, haha."
Tags

dumfries stilisten pastoor son sprint baalde bergwijn dendert groningen heung kramp lastigere leermomenten lozano matchwinnaar nachts opschrijf pereiro schriftje sleuren sparta spoken superfit toekom tottenham verzaakt winndende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi