Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel evenaart eredivisierecord bij winst tegen Vitesse

29 oktober 2018 07:52 - Eindhovens Dagblad

Als het PSV lukt om komend weekend in eigen huis van Vitesse te winnen evenaart Mark van Bommel een eredivisierecord. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. De trainer van PSV wist zijn eerste tien competitiewedstrijden op rij te winnen, waarmee hij al een clubrecord vestigde. Het eredivisierecord staat op elf overwinningen, gevestigd door de Deen Morten Olsen. Hij wist in het seizoen 1997/1998 zijn eerste elf competitiewedstrijden als trainer van Ajax te winnen.

Van Bommel was toen zelf getuige van die recordreeks omdat hij als speler van Fortuna Sittard vroeg in het seizoen met 0-5 onderuit ging tegen Ajax. Bij winst tegen Vitesse zal Van Bommel dat record dus evenaren en indien de ploeg een week later ook op bezoek bij De Graafschap weet te winnen, zou het record uit de boeken geschoten kunnen worden.

Het officiële puntenrecord is dat seizoen ook door Ajax gevestigd met 89 punten. Iets wat Phillip Cocu in 2014/2015 bijna wist te evenaren met 88 punten. Het driepuntensysteem werd in Nederland echter pas vanaf het seizoen 1995/1996 gebruikt. Als de competitiestanden van de seizoenen daarvoor ook omgerekend worden naar een driepuntensysteem zou Ajax in het seizoen 1971/1972 echter tot 93 punten gekomen zijn.

Het record van de meeste overwinningen op rij vanaf de seizoensstart is wel in handen van PSV. In het gouden seizoen 1987/1988 werden de eerste 17 wedstrijden op rij gewonnen. Om dat record te kunnen evenaren zou PSV alle competitiewedstrijden voor de winterstop nog moeten winnen. In 1971/1972 wist Ajax 19 wedstrijden op rij te winnen, maar dat was niet vanaf de competitiestart. Om dat record te verbreken, moet PSV ook na de winter nog door blijven gaan met winnen.




Tags

bommel eredivisierecord vitesse driepuntensysteem clubrecord cocu competitiestanden competitiestart fortuna graafschap morten nederland olsen puntenrecord recordreeks seizoensstart verbreken vestigde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage