PSV na zeldzame wanvertoning uitgeschakeld in TOTO KNVB Beker

30 oktober 2018 20:57

PSV is in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld door RKC Waalwijk. De ploeg van Mark van Bommel ging na verlenging met 2-3 onderuit tegen RKC Waalwijk. Het is de derde keer in de clubhistorie dat de ploeg is uitgeschakeld door een eerste divisionist. PSV kwam via Érick Gutiérrez en Mauro Júnior twee keer op voorsprong, maar moest uiteindelijk met het schaamrood op de kaken afdruipen.

Mark van Bommel besloot om net zoals tegen Excelsior Maassluis de complete basis te vervangen en gunde op die manier Dirk Abels zijn debuut in het eerste elftal, terwijl Matthias Verreth zijn debuut in de basis van PSV maakte.

De wedstrijd begon voor PSV uitstekend toen de ploeg binnen 30 seconden al op voorsprong kwam, omdat doelman Vaessen flink in de fout ging op een schot van Érick Gutiérrez. Het was echter geen aanleiding voor een rustig avondje in het Philips Stadion omdat PSV fout op fout stapelde en RKC alle ruimte kreeg om te combineren.

De nummer 15 kwam aanvankelijk niet door de defensie van PSV, waardoor PSV redelijk eenvoudig overeind leek te blijven. Na een half uur spelen stond de complete achterhoede echter te schutteren bij een snel genomen corner, waardoor Ingo van Weert volledig vrijstaand de 1-1 kon binnen koppen.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen FC Groningen werd de ploeg niet wakker geschud en was RKC Waalwijk de betere ploeg in de stromende regen. PSV kreeg vlak voor rust echter wel enkele mogelijkheden om toch nog met een voorsprong de rust in te gaan, maar slaagde daar niet in.

Na rust bleef PSV op dezelfde slappe manier door voetballen, waardoor RKC probleemloos er onderuit kon blijven voetballen. De Waalwijkers waren zelfs het dichts bij een doelpunt, maar Seys faalde oog in oog met Eloy Room.

Voor Mark van Bommel was het aanleiding om Donyell Malen te brengen. Ondanks dat de aanvaller wederom een gretige indruk maakte als invaller, zorgde ook dat tot weinig verschil. PSV kwam een kwartier voor tijd toch op voorsprong toen doelman Vaessen opnieuw gruwelijk in de fout ging en de bal in de voeten van Mauro Júnior speelde. De Braziliaan speelde de doelman voorbij en kon eenvoudig binnen tikken.

PSV leek vervolgens recht te hebben op een strafschop na een overduidelijke handsbal van Juriën Gaari. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof zag het echter niet en omdat in deze fase van de beker nog geen VAR actief is, ontsnapte de ploeg uit Waalwijk.

Ondanks dat PSV een enorm zwakke indruk maakte, leek het toch op weg naar de volgende ronde in de beker. In blessuretijd ging het echter fout toen Abels een kopduel verloor en zowel Trent Sainsbury en Nicolas Isimat-Mirin leken te slapen. Darren Maatsen profiteerde en hij schoot RKC naar de verlenging.

In de verlenging werd Hirving Lozano als invaller gebracht, maar ook hij kon weinig veranderen aan het slappe spel. Het werd voor PSV nog erger toen Maatsen opnieuw wist te profiteren van een grote fout van Isimat en de 2-3 voor RKC binnen schoot. PSV leek niet bij machte om nog iets te forceren, waardoor het uiteindelijk met het schaamrood op de kaken afdroop in het eigen stadion.