Transparent
Inloggen
Sluiten

'UEFA geschrokken van kwaliteit grasmat Wembley en helpt om het te verbeteren'

31 oktober 2018 09:05 - Daily Mail

De afgelopen dagen is er veel kritiek geweest op de staat van de grasmat van het Wembley in Engeland en ook de UEFA is geschrokken van de kwaliteit. Dat weet de Daily Mail te melden. De UEFA wil er nu alles aan doen om te zorgen dat de grasmat weer in goede staat is als volgende week Tottenham Hotspur - PSV op het programma staat in hetzelfde stadion.

In een verklaring heeft de Europese voetbalbond laten weten dat het nauwgezet de situatie in de gaten houdt en met de club, de Engelse voetbalbond en het management van het stadion samenwerkt om de garanderen dat het veld weer goed bespeelbaar is volgende week.

Afgelopen zondag werd in Wembley de NFL-wedstrijd gespeeld tussen Philadelphia Eagles en Jacksonville Jaguars. Een dag later speelde op hetzelfde veld Tottenham Hotspur en Manchester City een competitiewedstrijd. Naast dat het gras duidelijk geleden had onder de American Football-wedstrijd van een dag eerder waren ook alle lijnen en logo's nog zichtbaar. De groundsmen van het Wembley willen die logo's echter niet van het veld wassen, omdat dit schade kan brengen aan het gras zelf. Zij geven de prioriteit aan de kwaliteit van het veld in plaats van hoe het er uit ziet.

Eerder had het Tottenham al gewaarschuwd over de kwaliteit van het veld toen de club vroeg om de wedstrijd tegen Manchester City in het Wembley af te mogen werken, omdat het eigen stadion van de Spurs nog altijd niet af is. Aanvankelijk lagen er plannen voor de grasmat in het Wembley voor later dit jaar, maar omdat Tottenham Hotspur noodgedwongen nu meer wedstrijden daar moet spelen én er nog een NFL-wedstrijd gespeeld zal worden, komt er meer druk op de huidige mat te liggen.

Afgelopen maand was er ook al veel kritiek over het veld tijdens de wedstrijd tegen Barcelona, omdat enkele dagen daarvoor een bokswedstrijd was gehouden in het Wembley. Omdat er toen plastic vellen op het veld lagen voor de boksring was het veld bruin tijdens de Champions League wedstrijd.

Meer op Daily Mail
Tags

wembley tottenham uefa gras logo nfl american barcelona bespeelbaar boksring bokswedstrijd bruin eagles engeland garanderen gewaarschuwd groundsmen jacksonville jaguars nauwgezet noodgedwongen philadelphia plastic samenwerkt spurs wassen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Hypocrieten van de UEFA !! Waarom wordt Tottenham niet verplicht uit te wijken naar een ander stadion ? Voor elke scheet die wordt gelaten legt die corrupte bond uit Zwitserland je een boete op. Staan op de tribune, hoppa, 10.000 euro. Fakkeltje afsteken, bam, 10.000 euro. Rascistische spreekkoren; twee wedstrijden in een leeg stadion. Maar als je met een onbespeelbaar kloteveld op de proppen komt zullen ze dat zielige Tottenham wel even komen helpen. Stelletje tuig. Dat Tottenham heeft poen zat om zelf een oplossing te verzinnen. Die voetbalwereld is eigenlijk zooooo ziek. Gek eigenlijk dat we (inclusief ik) hier nog steeds elke week naar kijken met passie en gevoel. We worden allemaal keihard voorgelogen en genaaid. Forza PSV !!
+2/-1

 
2 jaar geleden
Beetje zware reactie Rups. Heb de wedstrijd van maandag daar gezien en veld was inderdaad niet best. Denk dat het Spurs de gelijkmaker kostte.

Maar ik denk dat dit eigenlijk wel prima is voor 'ons' PSV. Spurs lijkt me net iets beter in combinatie spel. Misschien kunnen we wat meer vechtvoetbal spelen op deze mat en onze backs (daar is het veld iets beter) moeten een topdag hebben en dan pakken we de punten.

Daarbij is het voor de 4500 PSV fans ook wel mooi dat ze wedstrijd kunnen bezoeken in Wembley. Als Spurs uitwijkt naar stadion van Watford of Wimbledon is dat toch wat minder.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zo "heilig " is het gras niet meer op Wembley ????
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

afgelast bergwijn berisha cashen crockett daguardo doan feyenoord fofana gakpo hockey hype ihattaren izecson james jong klauwen madueke malen nederland raiola sambo santos schmidt scmhenk sonny steemzen teze yonci zahavi