Transparent
Inloggen
Sluiten

Gebiedsverbod van twee jaar voor fan die gehandicapte Feyenoorder sloeg

2 november 2018 15:12 - NOS.nl

De NOS weet te melden dat de PSV-fan die in augustus tijdens de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen Feyenoord een gehandicapte Feyenoord-fan sloeg door de rechter veroordeeld is tot een geldboete van 750 euro en een gebiedsverbod voor twee jaar. Bovendien moet hij het slachtoffer ook een schadevergoeding van 500 euro betalen.

De straf valt zo hoog uit omdat volgens de rechter rekening is gehouden met de kwetsbaarheid van het slachtoffer, eerdere stadionverboden van de dader en het feit dat het geweld rondom een voetbalwedstrijd plaats vond. De dader zou tegenover de politie al hebben verklaard vaker betrokken te zijn geweest bij vechtpartijen buiten het voetbal.

Eerder werd vanuit de gemeente Eindhoven al een stadionverbod van een jaar opgelegd. PSV gaf in een eerder stadium al aan zelf pas een straf uit te kunnen delen op moment als de zaak voor de rechtbank behandeld was.

Meer op NOS.nl




Tags

gebiedsverbod gehandicapte dader feyenoord slachtoffer gemeente geweld kwetsbaarheid nos rechtbank schadevergoeding stadionverbod stadionverboden vechtpartijen voetbalwedstrijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


FC Schijtbak (geschorst)
5 jaar geleden
Deze lafbek komt er veels te goed vanaf wat mij betreft. Alle normen en waarden zijn overtreden.
+6/-2

5 jaar geleden
Wat mij betreft komt ie nooit meer binnen. Vroeger was er nog een sort van "afspraak" dat je van petten en sjaals afblijft. Wellicht hadden we voor deze zak met hooi daar ook nog gehandicapten aan toe moeten voegen.
+6/-2

 
5 jaar geleden
Of hij had het misschien gewoon niet in de gaten
+3/-6

5 jaar geleden
21 rijen omhoog rennen ook nog eens. Dan heb je tijd zat om jezelf te bedenken. Tenzij je verstoken bent van enige intelligentie.
+9/-1

5 jaar geleden
En voor een rookbom mag je de cel in, goed bezig Toon.
+3/-8

5 jaar geleden
Al dat hypocryte gezever van 010fans. Moeten wij een gaan juichen in de Kuip op het thuisvak...
+2/-2

5 jaar geleden (gewijzigd)
Sorry maar waarom is iedereen ineens de moraalridder aan het uithangen? Toen ik het bericht over "de klap in het gezicht" voor het eerst las dacht ik: juist, stadionverbod. En voila, jaar stadionverbod. Prima, helemaal terecht. Nu ook een dikke boete en een gebiedsverbod voor 2 jaar en nog schreeuwt men om meer. Het was geen vuistslag he, het was een aaitje met de vlakke hand. Ik heb bovendien gelezen dat als er een vlieg tussen de wang en de hand had gezeten, dan had die vlieg nog geleefd. Je kunt ook overdrijven. Voetbal is emotie, op en om het veld. In het thuisvak keihard voor de uitclub juichen, dat is ook gewoon provoceren. De enige reden dat iedereen hier zo zwaar aan tilt is dat die jongen gehandicapt is. Ooit de gemiddelde feyenoord supporter gezien? Op mentaal vlak laat dat heel wat te wensen over. Maar als tegen een ajacied iets over hebreeuwen en gaskamers wordt geschreewd, daar zijn geen straffen voor, terwijl ik dat minstens zo erg vind. Dat is krom en niet recht te lullen.
EDIT: ter verduidelijking: mijn reactie is gericht op het feit dat én gemeente, én PSV én supporters allemaal nog een straf bovenop de rechter willen geven omdat deze jongen gehandicapt is. Vandaar de term "moraalridder". Iedereen wil laten zien hoe erg ze het vinden, maar als er geen sprake was van handicap was deze zaak allang afgedaan. Dat is krom. Als een "gewoon" iemand ergere dingen overkomt, gebeurt dit niet.
+3/-2

5 jaar geleden
‘Gehandicapte Feyenoorder’ dat is toch een pleonasme? Of mogen dit soort grapjes niet van de nieuwe mods?
+4/-1

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.838 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage