Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'We gingen te veel breien aan één kant om er doorheen te komen'

3 november 2018 21:52

Ondanks de overwinning tegen Vitese was Luuk de Jong in gesprek met Fox Sports niet tevrden over het spel van de ploeg. "Bij vlagen was het tempo niet hoog genoeg. Met tien man weet je dat ze het veel moeten gaan belopen", aldus de aanvoerder. Ik denk dat wij het tempo iets hoger moeten leggen en hun kapot moeten spelen. We gingen te veel breien aan één kant om er doorheen te komen en dan maak je het voor hun makkelijk."

De Jong ging verder: "Een paar keer komen we ook nog goed weg. Het enige wat Vitesse deed is wat ze konden doen met tien man. Ze streden keihard om ons tegen te houden. Dat deden ze goed, maar dat deden wij ook niet goed."

Uiteindelijk brak De Jong de ban na een voorzet van Hirving Lozano. "Daar loer ik altijd op als een buitenspel zo naar binnen komt. Lozano heeft hem al vaker zo gegeven op mij", zo gaf hij aan. "Hij valt precies tussen de keeper en verdediger. Daar loer je op als spits zijnde om hem daar te verlengen."

De Jong kreeg de vraag of er nog extra druk rondom de wedstrijd lag door de nederlaag tegen RKC. "Je weet dat er negativiteit rond de wedstrijd hangt, omdat je uit de beker ligt en mensen gaan zeggen dat we een tik hebben gekregen. Daar moet je als team op reageren", zei hij daarover. "Het was niet makkelijk vandaag, maar uiteindelijk win je en dat is het enige wat telt."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong breien loer lozano ban belopen fox rkc streden tevrden vitese vitesse vlagen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage