Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Tegen tien man moet je proberen hetzelfde te blijven doen als normaal'

3 november 2018 22:07

In gesprek met Fox Sports gaf Mark van Bommel aan dat zijn ploeg tegen Vitesse gedisciplineerd gespeeld had. "Zeker op moment als je tegen tien man speelt, moet je het geduld bewaren, gedisciplineerd zijn. Niet te geforceerd, want dat zie je vaak. Dan ga je andere dingen doen die je normaal doet. Dat hebben wij geduldig gedaan", aldus de trainer van PSV. "Je moet proberen hetzelfde te blijven doen tegen tien man. Dat is niet makkelijk. Dan moet je daarnaast ook nog super geconcentreerd zijn in het verdedigen. Want Vitesse is gewoon een heel goede ploeg. Ze hebben met tien man echt heel goed verdedigd."

PSV had het echter lastig om tot veel uitgespeelde kansen te komen. "We hebben wel de beste kansen gehad met Steven en Chucky. Een paar voorzetten die net rakelings voorlangs gaan. En natuurlijk de goal", zo gaf hij aan. "Vitesse heeft een paar halve mogelijkheden gecreëerd. Maar die vrije trap van Linssen was wel aardig."

De wedstrijd tegen RKC is volgens Van Bommel alweer vergeten. "Zo gaat dat in het voetbal. Je moet zo snel mogelijk weer door", zei hij daarover. "Zo is dat ook als je wint, dan wil je ook zo snel mogelijk weer door. Tottenham staat nu voor de deur."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws