Transparent
Inloggen
Sluiten

Jeroen Zoet: 'Elf wedstrijden, drieëndertig punten. Dat kunnen weinig ploegen in Europa zeggen'

3 november 2018 22:18

Jeroen Zoet gaf aan blij te zijn toen de wedstrijd afgelopen was en de 1-0 nog steeds op het scorebord stond. "Elf wedstrijden, drieëndertig punten. Dat kunnen weinig ploegen in Europa zeggen", aldus de doelman. "Ik ben blij dat we gewonnen hebben. Het was een rare week. Er lag wat meer druk op. Uiteindelijk draait het om winnen en dat hebben we gelukkig weer gedaan."

Volgens Hans Kraaij Jr. is Zoet bezig aan een 'geruisloos' seizoen. "Als je puur naar de cijfers kijkt gaat het goed. Dat is natuurlijk niet alleen mijn verdienste, maar van het hele team. De jongens geven alles om de kansen te voorkomen", zo gaf hij aan. "In verdedigend opzicht hebben we vandaag goed gespeeld. Alleen door een aantal keer gaven we Vitesse door ons eigen toedoen iets waardoor ze dachten dat er misschien een doelpunt in zat."

In tegenstelling tot veel andere doelmannen schroomt Zoet het niet om de bal naar voren te schieten op moment als de verdediging in de dekking staat. "Daar hebben wij ook kracht en kwaliteit voor. Het is ook een wapen waarin we dit jaar en ook vorige jaren veel kansen hebben gecreëerd", zei hij daarover. "Ik hou er niet van om over collega's te praten. Je moet risico's afwegen. Soms is het beter om de problemen te verleggen dan dicht bij de goal te blijven pielen met de bal."




Tags

zoet drieendertig dekking geruisloos hans kraaij pielen toedoen verdienste verleggen vitesse wapen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage