Transparent
Inloggen
Sluiten

Harry Lubse: 'Momenteel zien we weer de Luuk de Jong zoals we hem kennen'

5 november 2018 03:54

De Telegraaf-rapporteur Harry Lubse was na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse vol lof over Luuk de Jong. "Momenteel zien we weer de Luuk de Jong zoals we hem kennen. Een uitstekende spits die minimaal twintig goals per seizoen maakt. Het is knap hoe hij zich na een moeizame periode heeft teruggevochten", aldus de geboren Eindhovenaar.

Lubse gaat verder: "Luuk is een echte targetman. Zo speelt hij al het hele seizoen en dat zag je ook weer in het duel met Vitesse. Hij is ijzersterk met het hoofd. Als je ziet met hoeveel gemak hij ballen uit de lucht plukt, dat is een gave die niet iedereen heeft. Het lijkt allemaal spelenderwijs te gaan. Door zijn timing weet hij bijna alle luchtduels te winnen en negen van de tien keer bezorgt hij de bal vervolgens bij een medespeler."

Volgens de voormalig PSV'er is De Jong essentieel voor het spel van PSV. "Hij is een duidelijk aanspeelpunt, die voor rust zorgt in de voorhoede. Ik denk dat jongens als Hirving Lozano en Steven Bergwijn – maar ook de middenvelders – daar beter door gaan spelen", zo geeft hij aan.

De Jong zorgde uiteindelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. "Een goal die typerend is voor Luuk. Na een prima voorzet van Lozano schampt hij de bal, waardoor deze in het doel verdwijnt", zegt hij daarover. "Die scherpte voor de goal maakt hem compleet. De snelheid heeft hij niet, maar dit soort doelpunten zijn wel zijn kracht."

De vraag is of De Jong nog een keer de stap naar het buitenland moet maken. "Hij is 28 en zou misschien nog één keer een stap kunnen maken. Maar als PSV zo blijft presteren en ook Europees actief is, zou ik als ik hem was lekker blijven", aldus Lubse, die van 1969 tot 1980 zelf tot 254 competitiewedstrijden voor PSV speelde. "Hij weet hoe het eraan toegaat in het buitenland en dat is niet altijd even goed gegaan."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws