Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaakwaarnemer Rob Jansen: 'De beslissing voor Cocu was gevallen om niet bij PSV te blijven'

5 november 2018 06:10 - Rondo

Zondagavond deed zaakwaarnemer Rob Jansen een opvallende uitspraak toen hem bij Rondo op Ziggo Sport werd gevraagd of het vertrek van Phillip Cocu naar Fenerbahçe wel verstandig was. Volgens de zaakwaarnemer wilde Cocu hoe dan ook vertrekken uit Eindhoven, terwijl hijzelf bij zijn vertrek aan gaf nog jarenlang bij PSV gewerkt te willen hebben.

Cocu had dan ook weinig andere opties. "Je gaat voorbij aan het feit keus. Men had het over andere keuzes, maar dit was de keus, aldus Jansen. "We hebben er ook aan gedacht om het niet te doen. De beslissing was wel gevallen om niet bij PSV te blijven. Het was klaar. Weer landskampioen en nog een jaar te gaan."

De stap naar Turkije was financieel ook interessant. "Meestal als je uit Nederland weg gaat, krijg je een ander contract. Anders kun je net zo goed blijven hier", zo gaf hij aan. "Het heeft alleen niets te maken met het gesprek op zich en met slagen of falen. Als je gaat voetballen en je voetbalt in het buitenland met een goed contract, ga je daar gewoon spelen. Dan ben je niet bezig met je contract na de wedstrijd."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Ik denk dat Cocu inderdaad "klaar was bij PSV" en helemaal niet nog jaren wilde blijven. Dat had alleen maar kunnen tegenvallen namelijk voor alle betrokkenen. Het was weinig verstandig of beter gezegd een beetje dom. om met een compleet Nederlandse staf naar Turkije te gaan en wat dan betreft heeft Cocu niets geleerd van Guus Hiddink die zoiets nooit heeft gedaan.
6 maanden geleden
Onbegrijpelijke en belachelijke keuze om in een verwerpelijke dictatuur als turkije te gaan werken in een competitie die Europees hélemaal niets voorstelt. Benieuwd of Cocu nog ooit de échte reden voor zijn vertrek naar turkije bekendmaakt.
6 maanden geleden
Ik vind het toch een serieuze steek. Ik ben groot fan van het mens en de trainer Cocu (nog meer van v Bommel natuurlijk) ondanks dat ik vaak onvrede had over bepaalde keuzes. Hij heeft TOP gepresteerd en de 3 mans leiding was perfect voor dat moment. Jammer om te lezen dat hij weg wilde en vervolgens tegen de fans zegt dat ie had willen blijven. Sterker nog, Marcel Brands dacht dat waarschijnlijk zelf ook.

Hij had gewoon een half jaartje moeten wachten dan komt er vanzelf een mooiere train dan een Turkse. Daar kun je geen beleid maken en dat hadden veel trainers hem ook kunnen vertellen.

De Boer staat na 2 avonturen op 0-2 en Cocu op 0-1. Ben slim en maak de juiste keuzes op het juiste moment.
6 maanden geleden
Ik persoonlijk had Cocu graag als een soort Wenger bij PSV gezien, maar de dingen lopen zoals ze lopen en daarmee is het wel zo'n beetje basta, dit is nou ook een beetje de analist na de wedstrijd.
sosa311281 (geschorst)
6 maanden geleden
Ja cocu en psv was over. Goed werk verricht!! Tijd voor iets anders. Oor hem en voor psv. De keuze voor Turkije snap ik buiten om het financiele niet.
6 maanden geleden
Ik had het helemaal niet vreemd gevonden als Cocu een halfjaar van tevoren zijn vertrek had aangekondigd. Waarschijnlijk had hij dan met een kampioenschap op zak wel andere keuzes gehad dan Fener. Nooit begrepen dat iemand die altijd zo bedachtzaam te werk gaat hiervoor heeft gekozen. Ik gun het de mens Cocu dat hij weer een aansprekende club vindt en kan bewijzen dat hij een toptrainer kan zijn. Maar ik vrees het ergste.

Laatste nieuws