Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcel Brands: 'Mark van Bommel wordt een toptrainer'

6 november 2018 07:25 - De Telegraaf

Marcel Brands geeft in gesprek met De Telegraaf aan overtuigd te zijn van de kwaliteiten van Mark van Bommel als trainer. Brands haalde hem als speler in 2012 eerst nog als speler terug naar PSV. "Ik merkte van heel dichtbij wat een superprof hij was. Ik zag direct dat hij talent had als trainer en dat hij dat ook rap zou worden", aldus Brands.

De huidige director of football van Everton heeft altijd een voorkeur gehad voor oud-spelers in de staf bij topclubs. "Bij sommigen moet na hun carrière eerst de knop om. Naast Van Bommel nodigde ik bij PSV ook Jan Vennegoor of Hesselink, André Ooijer en Arnold Bruggink uit om binnen de club rond te kijken. Kijk wat je aanspreekt, zei ik", zo geeft hij aan. "De eerste ging na een tijdje liever scouten, Ooijer heeft meer met commercie en Bruggink vindt tv-werk leuker. Van Bommel vond het vak van trainer meteen geweldig."

Van Bommel wilde zelf eerst bij een topclub rond kijken, maar Brands weerhield hem van dat plan. "Ik zei tegen hem: ga een team doen, dan ervaar je wat het vak inhoudt. Hij nam PSV onder 19 en je zag al heel snel: dit is een team van Van Bommel. Hij bracht spelers naar een hoger niveau en heeft het geweldig opgepakt", zegt hij daarover. "Drie weken voor de start van het seizoen had hij zijn trainingen al voorbereid en zijn speech voor de eerste dag klaar. Oud-profs hebben in een opleiding altijd een streepje voor, maar ze moeten wel kwaliteit leveren. Van Bommel heeft de kwaliteit. Ik denk dat hij in de toekomst Europa in gaat en de echte top bereikt. Ja, hij wordt een toptrainer."

Op moment als Van Bommel uiteindelijk vertrekt bij PSV heeft de club zijn opvolger al in huis: Ruud van Nistelrooy. "Ruud is een andere persoonlijkheid. Bij hem moest de knop ook nog even om", aldus Brands. "Ik zei tegen Ruud dat hij gewoon twee dagen per week moest komen proeven bij de jeugd. Dat werden toen drie dagen, daarna ging hij de spitsen van het eerste trainen en werden het vier dagen. Opeens was hij fulltime assistent en toen zei hij dat hij het onder 19 elftal wel wilde doen. Hij heeft het hartstikke naar zijn zin. Ik vind dat prachtig."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Laatste nieuws