Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV strijdend ten onder op Wembley

6 november 2018 19:13

PSV heeft op bezoek in Londen een pijnlijke nederlaag moeten slikken. De ploeg van Mark van Bommel ging met 2-1 onderuit tegen Tottenham Hotspur. Al na een minuut zette Luuk de Jong PSV op voorsprong, waarna Tottenham een spervuur aan kansen kreeg. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker via Harry Kane en een minuut voor tijd veranderde Trent Sainsbury een inzet van Kane van richting, waardoor toch nog verloren werd.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. Het dwong al direct een corner af en die hoekschop van Gastón Pereiro werd door Luuk de Jong snoeihard binnen gekopt. Na een minuut spelen lag de bal al in het doel en het uitvak ontplofte.

Wat volgde was een eenrichtingsverkeer richting het doel van Jeroen Zoet. Tottenham speelde in een zeer hoog tempo en PSV werd massaal terug gedrongen. De thuisploeg kreeg ook kans op kans, maar Jeroen Zoet wist zich te onderscheiden en wist meerdere keren met fantastische reddingen zijn doel schoon te houden.

Na rust bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Tottenham zette aan en was vrijwel constant op de speelhelft van PSV aan het spelen. In tegenstelling tot de eerste helft bleven de echt grote kansen nu wel uit.

Net zoals PSV vocht ook Tottenham voor haar laatste kans, waardoor in het laatste kwartier alles of niets gespeeld werd en een extra spits werd ingebracht. De Spurs kozen er voor om de lange bal te gaan spelen en dat resulteerde in een paar minuten al in de 1-1 van Harry Kane.

Tottenham koos er voor om vol voor de 2-1 te gaan en dat zorgde dat er achterin veel ruimte werd weggegeven. PSV kreeg een geweldige kans om weer op voorsprong te komen toen Donyell Malen een steekbal van Steven Bergwijn schitterend wist mee te nemen. De invaller leek iets te gehaast te schieten, omdat hij nog genoeg ruimte en tijd had om een hoek uit te kiezen. Paulo Gazzaniga kon daarom redding brengen op het schot.

PSV werd weer verder terug gedrongen en in de laatste minuut viel de treffer alsnog om zeer ongelukkige wijze. Een kopbal van Harry Kane werd via Nick Viergever en Trent Sainsbury van richting veranderd, waardoor Zoet net niet bij de bal kon en de bal bij de paal net binnen viel.

Door de nederlaag is PSV uitgeschakeld voor de tweede ronde van de Champions League. Overwintering in de Europa League is nog wel mogelijk, maar dan moet het uit de komende twee wedstrijden minimaal vier punten halen en is het nog afhankelijk van de resultaten van Tottenham Hotspur.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Jezus, hij stelt slapjanus Pereiro gewoon weer op! Dit wordt weer een angstig potje...speel gewoon met durf v Bommel....
 
9 maanden geleden
Inderdaad. En corners nemen kan hij ook al niet....
 
9 maanden geleden
Die was inderdaad prima. Alleen klopt het wel wat Pershing zegt. Pereiro speelt al weken slap en slecht en deze wedstrijd weer. Je kan toch gewoon beter voor Guti kiezen deze wedstrijd? Verdedigend beter en met een betere instelling.
 
9 maanden geleden
Die corner is ook bijna het enige goede wat deze jongen heeft gedaan de laatste weken.
 
9 maanden geleden
Inderdaad. Na corner niks meer gezien. Das makkelijk je geld verdienen. Lijkt me nu Guti-time.
 
9 maanden geleden
Ik heb Pereiro hoog staan, maar het is bij hem of wel of niet, het word steeds vaker niets, zijn zaakwaarnemer doet moeilijk met bijtekenen, hij zou er beter aan doen om een ander zak zijn zaken te laten waarnemen.
 
9 maanden geleden (gewijzigd)
En Bergwijn dan ? heeft toch ook niets laten zien , dit had zijn wedstrijd kunnen worden.
9 maanden geleden
Wat een kwal, die zeiksnor. Ik zit voor mijn plezier naar de tv te kijken. Niet om me te ergeren. Waarom moet die anti-PSV'er daar zitten??? Veronica; grafzender. Hij heeft het maar over 'die mexicaan'. Hij is te dom om zijn naam te onthouden... Wat een aanfluiting. Had die eikel morgen uitgenodigd.
 
9 maanden geleden
Ik vind het commentaar van snor eigenlijk heel eerlijk en zeker niet negatief over psv. Complimenten voor Luuk en LOZANO en verdedigers. Gewoon zoals het is.
 
9 maanden geleden
Rups bedoelt vermoedelijk voor de wedstrijd. Was ie weer ouderwets onzin en haat aan het verkopen over Lozano en van Bommel. Ik snapte in ieder geval meteen weer waarom ik een paar jaar geleden gestopt ben naar dat domme programma van hem te kijken.
 
9 maanden geleden
ik kijk er nog steeds naar JOJO en ik lach me rot. De enige die er verstand van heeft is Boskamp , goede analyses, ook bij FS .Er zijn weinig programma's waar je om zoveel onzin kunt lachen . Als Genee een vraag aan Gijp stelt begint hij altijd over iets anders , en dan anderen in de zeik nemen , prachtig toch?
 
9 maanden geleden
Derksen niet meer serieus nemen , zijn meningen verschillen van dag tot dag. VI is een amusementsprogramma , heeft weinig met voetbal te maken , ieder zijn eigen mening , dat mag . U en ik zouden er ook kunnen zitten zonder anderen te kwetsen.
9 maanden geleden
MomdeLuuk he, prachtig, o my Go/al, mooier kan je niet beginnen.
9 maanden geleden
Dit worden nog 45 zeer pittige minuten, we staan weer behoorlijk onder druk.
9 maanden geleden
Het wordt wel tijd dat Gutierrez een basisplaats gaat krijgen toch? Pereiro echt de minste alhoewel ik hendrix ook ongelukkige pot vond spelen.
 
9 maanden geleden
Ook Bergwijn speelde slecht. De slechtste op het veld, 1 goede bal, die op Malen. Vooral inzrt was ver te zoeken helaas, bij de rest van het team gelukkig wel aanwezig.
 
9 maanden geleden
Hendrikx slecht? Die was 1 van de betere met veel intercepties. Rosario daarentegen werd continue overlopen waardoor een aantal kansen ontstonden de eerste helft. Het wisselbeleid van Bommel is echt dramatisch.
 
9 maanden geleden
Bij Pereiro zie je heel snel of hij zijn dag heeft of niet... deze keer niet, zodra hij de bal had sprong die van zijn voet en belandde de bal van de 10 keer 8 keer bij de tegenstander.
Mark van Bommel moet dit zien... direct in de tweede helft moet je dan iemand anders erin zetten die wel de bal in de ploeg kan houden.
Toen Mark pas bij PSV was dacht ik: hij wisselt sneller en beter als Cocu.
Het is net of ze na een tijdje bedrijfsblind worden en niet meer accuraat kunnen wisselen.
 
9 maanden geleden
In ed zie je dat hendrix matig scoort. Had ik volgens mij dus toch niet zo slecht gezien? Het wordt tijd dat gutti meer speeltijd krijgt. Luuk is dit seizoen aan een geweldige reeks bezig. Klasse gewoon.
 
9 maanden geleden
Nee hoor, Hendrix speelde prima (veel duels gewonnen). Rosario was minder, terwijl Pereiro opnieuw volstrekt anoniem over het veld huppelde.
 
9 maanden geleden
Pereiro daar heb je als PSV moet verdedigen... niet veel aan.
Alles komt dan op Hendrikx en Rosario terecht, je komt letterlijk en figuurlijk een mannetje tekort.
Van Bommel en de staf van PSV zijn niet dom, zij zien dit ook - dus?

Ben geen fan van Ajax - maar dit moet ik ze nageven dat het middenveld goed naar elkaar overspeelt waardoor ze langdurig balbezit en een goede opbouw hebben.
Bij PSV is het... hup de bal naar voren en hopen op de snelheid.

Als je ziet hoe groot het balbezit is van PSV - hooguit 33%... dat is veel te weinig.
Puur omdat het middenveld niet goed de bal naar elkaar overtikt.

De verdediging en Zoet doen het prima... maar ze staan teveel onder druk omdat het middenveld met Pereiro niet goed functioneert.
Dit moet beter anders gaan we binnenkort onherroepelijk punten verliezen in de competitie.
9 maanden geleden
Jammer... hier had meer in gezeten.
Het middenveld van PSV speelt elkaar de bal niet zuiver aan - waardoor je te weinig balbezit hebt.
Pereiro was weinig aan de bal en helaas kwamen de meeste ballen dan niet bij een PSV-er terecht - dit kost enorm veel kracht. Je hoopt op een aanval maar dit lukt dan niet.
 
9 maanden geleden
Met Pereiro erbij speel je met een 2-mans middenveld aangezien hij alle duels verliest en nooit een bal verovert. Daarnaast voegt Pereiro ook aan de bal hélemaal niets toe aan PSV. De hoogste tijd dat Gutiérrez zijn plek inneemt.
9 maanden geleden
vond dat psv op zich meer had verdiend! spurs waren idd sterker maar gelijk spel op basis van arbeid was terecht geweest!! maar ja goed gevochten alleen snap ik soms de wissels niet echt!! maar ja eerst weer de graafschap pakken en kampioen worden!!
9 maanden geleden
Een zure nederlaag door de late tegengoals, maar het was natuurlijk dik verdiend. Tottenham was zowel qua voetbal als kansen superieur aan PSV. Bij de rust had het al 3-1 of 4-1 kunnen staan.
9 maanden geleden
Snelle goal was prettig. Daarna werden onze verdedigers voorbij gelopen alsof ze er niet stonden. Met veel geluk de rust gehaald. Tweede helft stonden we verdedigend wel beter. Jammer van die prutsgoal, maar ze hadden natuurlijk al een paar keer eerder kunnen/moeten scoren. Wij hebben alleen de kans van Malen nog gehad.
9 maanden geleden
De zeiksnor is voor de wedstrijd PSV helemaal aan het afzeiken, man man man, wat een aanfluiting. Je mag je bedenkingen hebben, maar het is geen Veronica Inside aflevering waar alles mag en kan.

Dan over de wedstrijd zelf, Pereiro komt weinig aan de bal, omdat het spel voornamelijk over de flanken gaat. Maar zet daar een Gutti neer, want Pereiro is met bal bezit vaak de bal kwijt, en vraag de bal ook weinig. Hij zou meer aanwezig moeten zijn, want als de bal goed onder controle kan er een goede pass komen, ook vaak niet. Of wachten te tot zijn contract verlengt is en dan op de bank?

De inzet was de prijzen, en de 2 goals vielen ook met veel geluk. Met veel geluk krijgen ze een bal of word deze van richting veranderd, waar die van PSV niks aan kunnen doen, maar wel veel pech hebben. Vooral die laatste word 2 maal van richting veranderd, dat is pure pech.

Wel had ik graag gehad dat van Bommel Luuk de Jong eerder had gewisseld en er Gutti voor erin had gebracht, en dan 4-4-2 gaan spelen. Dan heb je meer tegen druk op het middenveld plus iemand met een goede pass in de benen + goed schot.

Maar al met al een goede wedstrijd, ook al heb je er totaal niets aan. Zoet heeft wel weer laten zien dat hij een stap hoger kan maken.
9 maanden geleden
terecht of niet. Erg pijnlijk verliezen op deze manier.
En 1 tip kijk niet meer naar V Inside met die zeiksnor en zijn schijtlollige cabaretclubje. Schilt je een hoop ergernis
off topic. beste moderaters. kunnen jullie iets doen aan de volgorde van de berichten . Loopt allemaal door elkaar qua inzendtijd. lastig om zo een discussie te voeren of te volgen

Laatste nieuws