PSV strijdend ten onder op Wembley

6 november 2018 22:53

PSV heeft op bezoek in Londen een pijnlijke nederlaag moeten slikken. De ploeg van Mark van Bommel ging met 2-1 onderuit tegen Tottenham Hotspur. Al na een minuut zette Luuk de Jong PSV op voorsprong, waarna Tottenham een spervuur aan kansen kreeg. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker via Harry Kane en een minuut voor tijd veranderde Trent Sainsbury een inzet van Kane van richting, waardoor toch nog verloren werd.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. Het dwong al direct een corner af en die hoekschop van Gastón Pereiro werd door Luuk de Jong snoeihard binnen gekopt. Na een minuut spelen lag de bal al in het doel en het uitvak ontplofte.

Wat volgde was een eenrichtingsverkeer richting het doel van Jeroen Zoet. Tottenham speelde in een zeer hoog tempo en PSV werd massaal terug gedrongen. De thuisploeg kreeg ook kans op kans, maar Jeroen Zoet wist zich te onderscheiden en wist meerdere keren met fantastische reddingen zijn doel schoon te houden.

Na rust bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Tottenham zette aan en was vrijwel constant op de speelhelft van PSV aan het spelen. In tegenstelling tot de eerste helft bleven de echt grote kansen nu wel uit.

Net zoals PSV vocht ook Tottenham voor haar laatste kans, waardoor in het laatste kwartier alles of niets gespeeld werd en een extra spits werd ingebracht. De Spurs kozen er voor om de lange bal te gaan spelen en dat resulteerde in een paar minuten al in de 1-1 van Harry Kane.

Tottenham koos er voor om vol voor de 2-1 te gaan en dat zorgde dat er achterin veel ruimte werd weggegeven. PSV kreeg een geweldige kans om weer op voorsprong te komen toen Donyell Malen een steekbal van Steven Bergwijn schitterend wist mee te nemen. De invaller leek iets te gehaast te schieten, omdat hij nog genoeg ruimte en tijd had om een hoek uit te kiezen. Paulo Gazzaniga kon daarom redding brengen op het schot.

PSV werd weer verder terug gedrongen en in de laatste minuut viel de treffer alsnog om zeer ongelukkige wijze. Een kopbal van Harry Kane werd via Nick Viergever en Trent Sainsbury van richting veranderd, waardoor Zoet net niet bij de bal kon en de bal bij de paal net binnen viel.

Door de nederlaag is PSV uitgeschakeld voor de tweede ronde van de Champions League. Overwintering in de Europa League is nog wel mogelijk, maar dan moet het uit de komende twee wedstrijden minimaal vier punten halen en is het nog afhankelijk van de resultaten van Tottenham Hotspur.