Transparent
Inloggen
Sluiten

Denzel Dumfries: 'Het is gewoon heel erg zonde dat we het net niet over de streep trekken'

6 november 2018 23:25

Denzel Dumfries kreeg in gesprek met Veronica de vraag hoe dichtbij PSV was geweest. "Als je naar de hele wedstrijd kijkt, hadden zij de grotere kansen natuurlijk. Maar we wel dicht bij", aldus Dumfries. "We hebben gevochten als leeuwen. Helaas valt dan eerst de gelijkmaker en maken ze daarna de 2-1."

Voor de verdediger doet deze nederlaag meer pijn als die tegen Barcelona of Internazionale. "Dat denk ik wel. Natuurlijk zit je nu nog in de emotie, maar deze en die tegen Inter doen ontzettend veel pijn, omdat je dichtbij bent. Het is gewoon heel erg zonde dat we het net niet over de streep trekken", zo gaf hij aan.

Dumfries kreeg ook de vraag hoe zwaar het was om zo'n wedstrijd te spelen waarbij je bijna de hele tijd naar achteren werd gedrukt. "Het is natuurlijk lekker als je op voorsprong komt. Het was een mooie goal van Luuk, een goede corner. Daarna weet je dat het tegenhouden gaat worden en dat zij gaan drukken", zei hij daarover. "Dan zijn er heel veel grote kansen, maar dan staan we als team goed. Jeroen houdt ons goed in de wedstrijd. We doen er alles aan om met zijn allen de goal te voorkomen. Alleen op het einde is het echt zuur dat hij toch valt."

Na de gelijkmaker kreeg PSV nog een grote kans om weer op voorsprong te komen. "Je weet dat je kwaliteiten hebt en snelheid voorin. Steven houdt de bal goed vast, Donyell loopt diep en je krijgt nog een een-op-een kans. Helaas voor ons gaat hij er dan niet in", aldus de rechtsback. "Maar het is een kwaliteit van ons dat we op de counter gaan spelen. Met de snelheid voorin kun je dan het verschil maken. Dat moet dan net maar goed vallen."

PSV is door de nederlaag nu uitgeschakeld voor de tweede ronde van de Champions League. "Je wil natuurlijk altijd voor het hoogst haalbare gaan. Je weet van te voren dat je in de poule des doods zit", zo gaf hij aan. "Maar we gaan nu volle bak voor de Europa League. Als we met dit team Europa League in gaan, kunnen we het hartstikke goed gaan doen. Daar gaat onze volle focus naar uit. Daar moeten we nu volle bak voor gaan."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws