Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'Het is zuur dat je aan het eind een goal tegen krijgt die twee keer van richting veranderd'

6 november 2018 23:36

In gesprek met Veronica gaf Mark van Bommel aan dat PSV uiteindelijk terecht van Tottenham Hotspur verloor. "We komen op 0-1 en daarna is het meer tegenhouden dan wat anders. We wilden wel wat anders, maar we werden gewoon terug gedrongen. We hebben gevochten als leeuwen en op het laatst krijg je twee goals binnen", aldus de trainer van PSV. "Na de 1-1 kun je zelfs nog 1-2 maken met Donyell. Maar we moeten niet vergeten dat Tottenham gewoon hartstikke veel kansen gehad heeft."

Van Bommel ging verder: "We hebben ons wel fantastisch geweerd. Als je ziet hoe het publiek de hele wedstrijd achter de ploeg staat. Ik hoorde alleen maar de PSV fans. Ook op het laatst, we krijgen een staande ovatie van de fans. Ik denk dat dat wel genoeg zegt."

Hij kreeg ook de vraag of hij in de rust iets veranderd had in zijn team. "We hadden het na een minuut of tien al omgezet, omdat we er niet onderuit kwamen. Daarna werd het iets beter, maar de kansen bleven voor Tottenham", zo gaf hij aan. "Jeroen heeft een fantastische wedstrijd gekeept. Hij houdt er een paar ballen uit, dat is echt ongelofelijk. Dan is het zuur dat je zo aan het eind nog een goal tegen krijgt die twee keer van richting wordt veranderd."

Uiteindeljk was de tegenstander simpelweg te sterk. "In de eerste helft deden we het aardig, konden we redelijk tegen houden. In de tweede helft probeer je dat aan te scherpen, dat je de ruimtes heel goed bespeelt", zei hij daarover. "Zij wilden heel snel van kant wisselen waardoor ze binnendoor wilden spelen. Dan moet je ze er om heen dwingen. Dat deden we in fases goed, maar Tottenham is wel heel sterk."

PSV staat met lege handen. "Ik had het al besproken, maar als je de poule ziet met Barcelona, Tottenham en Inter zet je ons op vier. Dat betekent niet dat wij ons gewonnen geven", aldus Van Bommel. "We hebben er nu vier gespeeld, je bent drie keer op voorsprong gekomen. Dat is knap. Ik ben ook trots op het elftal. Ze zijn alleen te goed, punt."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws