Transparent
Inloggen
Sluiten

Jeroen Zoet: 'Het lukte allemaal nét niet. Balen dus'

8 november 2018 07:11

Jeroen Zoet gaf in gesprek met het Algemeen Dagblad aan te balen van de nederlaag. "Maar we mogen trots zijn op hoe we hebben verdedigd. Iedereen gaf alles en van voren naar achteren kwam iedereen de afspraken na", aldus de doelman. "En in de rust zeiden we tegen elkaar: ook al staan we onder druk, die ene grote kans voor ons gaat nog komen. En hij kwam ook, met Donyell Malen die vrij op doel af kon bij een 1-1 stand. Maar het lukte allemaal nét niet. Balen dus. Maar het is natuurlijk niet onterecht dat Spurs won."

Zoet had echter wel een punt van kritiek over beide wedstrijden tegen Tottenham Hotspur. "Voetballend zijn we er twee keer niet aan te pas gekomen. Ik zie dat vooral als de verdienste van Spurs. Als je het realistisch bekijkt, is een topploeg uit de Premier League gewoon te goed gebleken. En in deze toppoule geldt dat voor alle drie de tegenstanders", zo gaf hij aan. "En toch hebben we tot nu toe elke wedstrijd kansen om iets te halen. We zijn ook drie keer op voorsprong gekomen in vier duels. Dat is toch een teken van kwaliteit. Maar 1-0 voor, dat houden we vervolgens niet vast. Dat blijkt steeds nét te moeilijk."

De doelman wilde ook niet mee gaan met de opmerking dat dit zijn beste wedstrijd was sinds de thuiswedstrijd tegen Atletico Madrid in februari 2016. "Mijn beste wedstrijd sinds Atlético? Dat bepalen jullie maar", zei Zoet daarover, die zelf niet meer bezig was dat hij zich gerevancheerd had voor zijn blunder tegen Internazionale. "Beter kijken we al direct weer vooruit. Laten we tegen De Graafschap dan maar voor de twaalfde overwinning op een rij in de competitie gaan."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws