Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark van Bommel: 'We hebben elf keer gewonnen, waarom zou je moeten wisselen?'

10 november 2018 07:47 - De Telegraaf

Op de persconferentie van vrijdagmiddag werd Mark van Bommel gevraagd naar zijn opstelling, die los van blessures steeds hetzelfde is. In augustus gaf hij al aan dat hij geen trainer is die veel wisselt. "Maar ik twijfel altijd over mijn opstelling. En over elke keuze. Anders zou dat betekenen dat ik er niet meer over nadenk", aldus Van Bommel, opgetekend door De Telegraaf. "Als jij een auto koopt, denk je er toch ook over na? Of je een automaat wil, of lederen bekleding."

Van Bommel ging verder: "Ik stel het elftal op waarmee we de meeste kans hebben om te winnen. Dat is nu acht van de elf keer dezelfde ploeg geweest. De ene trainer zegt: je moet wisselen, want je hebt zoveel goede spelers en moet iedereen tevreden houden. Wij doen dat niet. Dat wil niet zeggen dat wij van de nummer 12 tot 24 helemaal geen goede spelers hebben. Je moet interne concurrentie hebben, anders houd je het niet vol. Maar nu hebben we dus elf keer gewonnen. Dus kan je het ook uitleggen als: waarom zou je moeten wisselen?"

Ook is Van Bommel is het niet eens met de kritiek die er op Gastón Pereiro is. "Hij brengt wat wij van hem vragen. En als dat niet zo zou zijn, dan zijn we daar met hem mee bezig. Zo geldt dat voor elke speler", zo gaf hij aan. "Gaston heeft zijn specifieke kwaliteiten en ik denk dat die passen bij de andere spelers die op het veld staan. Hij is van waarde en moet net als het hele elftal nog stappen maken. Als het team beter draait, gaat hij ook nog beter voetballen. Het is niet zo dat ik er bewust aan vasthoud, omdat er over geschreven wordt. Dat zou heel slecht zijn."




Tags

bommel automaat bekleding interne lederen nadenk pereiro telegraaf vasthoud

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Omdat zichtbaar"de sleur " erin sluipt. Tis allemaal moeizaam de laatste weken
+3/-0

5 jaar geleden
De reserves vallen in als een krant door nul wedstrijdritme. Ze ontwikkelen zich ook niet maximaal zo. Kampioen word je met het team, toch?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Het middenveld is niet zo sterk op dit moment..Zo krijgen de spelers het gevoel van...Pfff ik speel toch wel
+1/-0

 
5 jaar geleden
De reserves vallen in als een krant? Malen is al een paar keer bepalend geweest, Guti heeft bijna elke wedstrijd waarin hij inviel gescoord. Rigo is beslissend geweest en de goal van Dumfries tegen Groningen kon hij maken door het druk zetten van Mauro Jr.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ja, nu pluk je er twee tamelijk selectief uit. Rigo is trouwens al heel snel door de mand gevallen en speelt ook niet meer. Maar heb je Sainsbury en Isimat ook zien invallen? En de wedstrijd tegen RKC gezien? Nul wedstrijdritme en we hebben die spelers echt nog nodig.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Ja dan noem je er ook 2... die hoeven van mij niet eens bij de selectie te zitten.
Pereiro laat gewoon niets zien, dat roep ik al jaren. Van Bommel is gewoon een eigenwijs stuk vreten door dat niet toe te geven.
+1/-3

 
5 jaar geleden
Die wedstrijd tegen RKC is natuurlijk een makkelijk voorbeeld om aan te halen ja. Spelen in een samenstelling waarin nog nooit is gespeeld en waarin nooit meer gespeeld gaat worden. Maar Isimat was in die wedstrijd wel echt belabberd ja. Die lijkt niet om te kunnen gaan met zijn reserverol. Rigo is trouwens geblesseerd geraakt na zijn winnende goal bij Fortuna, dus geen sprake van een terugval. Sainsbury vond ik vooral ongelukkig. Maar die andere Aussie kan er niks van. Ik denk dat je met Guti, Malen, Mauro, straks Romero en ook Rigo gewoon een meer dan goede bank hebt met spelers die allemaal impact kunnen en moeten hebben.
+1/-0

5 jaar geleden
Waarom pas wisselen als het te laat is zou ik denken. Niemand kan ontkennen dat Perreiro helaas niet meer gaat brengen dan dit en dat is op zijn positie gewoon niet genoeg. Alleen weet ik niet of zijn plek opgevuld kan worden door Guttierez want is dat niet meer een verdedigende middenvelder?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Geef Gutiérrez een paar wedstrijden de kans IPV hendrixs/Pereiro
+1/-0

5 jaar geleden
Even iets anders, is er al afscheid genomen van Arias? en hoe gaat het met hem speelt hij wel bij Atletico?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Laatste nieuws is dat hij in de winterstop weg wil omdat hij amper speelt. Goh verrassend.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Laatste nieuws is dat hij in de winterstop weg wil omdat hij amper speelt. Goh verrassend.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Dat was fake news, was gewoon geblesseerd lange tijd. Heeft laatste drie wedstrijden La Liga gewoon de volle 90 minuten meegedaan.
+1/-0

5 jaar geleden
Mannen,

Ik zit in Gent en vroeg me af of iemand weet waar ik de wedstrijd vanavond kan volgen?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Je kunt het priberen in de Ierse pub aan de graslei. Of ergens een streampje zoeken op je laptop.
+1/-0

 
5 jaar geleden
ZiggoGo app werkt gewoon in Europa.
+1/-0

5 jaar geleden
V Bommel heeft een punt in de Eredivisie wel ja, CL vallen we aardig door de mand, ik weet niet of Gutierez daar het antwoord op is maar je ziet dat pereiro weinig inbreng heeft....
+1/-0

Natuurlijk speelt Lozano minder op het moment, matti Guti word op de bank gehouden terwijl dat hij gehaald is om herenigd op het veld te worden met Chucki, en niet alleen als shapparone of gezelschapsheer.
+1/-0

5 jaar geleden
Rosario en Pereiro zou ik er toch even uithalen , zijn behoorlijk aan het verslappen , passes komen niet meer aan.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje