Transparent
Inloggen
Sluiten

Record voor Mark van Bommel na ruime overwinning in Doetinchem

10 november 2018 18:32

PSV heeft ook haar twaalfde competitiewedstrijd van dit seizoen winnend af weten te sluiten. Het hoefde niet eens op volle kracht te spelen om met 1-4 te winnen van De Graafschap. Luuk de Jong en Steven Bergwijn scoorden voor rust, na rust kwamen na Donyell Malen en nogmaals De Jong tot scoren.

PSV begon wederom slap aan de wedstrijd en werd na drie minuten spelen wakker geschud toen een vrije trap van De Graafschap buiten bereik van Jeroen Zoet op de kruising belandde. De ploeg van Mark van Bommel kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd, maar was veel te slordig in de passing en de Doetinchemmers konden redelijk eenvoudig stand houden.

Vanuit het niets kreeg Hirving Lozano opeens de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen toen hij de bal in zijn voeten kreeg gespeeld en vrij af kon op het doel van PSV-huurling Hidde Jurjus. De Mexicaan was echter veel te nonchalant in zijn afronding, waardoor de 0-0 nog op het scorebord bleef staan.

Een paar minuten later zou PSV alsnog op voorsprong komen. Luuk de Jong schoot een uitstekende voorzet van Nick Viergever in één keer op knappe wijze binnen. Lang kon de ploeg echter niet genieten van de voorsprong, omdat de eerste de beste aanval van De Graafschap direct raak was. De verdediging van PSV stond niet goed opgesteld en El Jebli kon daar van profiteren.

PSV ging vervolgens op zoek naar de nieuwe voorsprong en had die binnen het half uur spelen weer gevonden. Steven Bergwijn kreeg bij een afgeslagen corner de bal voor zijn voeten, kapte zijn directe tegenstander uit en schoot tussen de benen van Lars Nieuwpoort door. Jurjus had geen kans meer om te reageren en de 1-2 was een feit.

Het voetbal werd er echter niet beter op. De Graafschap kwam er meerdere keren gevaarlijk uit, maar kwam niet tot scoren. PSV was via de counter meerdere malen gevaarlijk, maar was in de afwerking ook veel te slordig. Al leek het na 40 minuten spelen de score wel uit te breiden toen Denzel Dumfries de bal binnen schoot na een ingestudeerde vrije trap. Uit de herhaling bleek echter dat de rechtsback buitenspel stond, dus na tussenkomst van de VAR werd de treffer dan ook terecht afgekeurd.

Na rust kwam PSV veel beter voor de dag. Voetballend was het De Graafschap de baas en het leek dan ook wachten tot er meer Eindhovense doelpunten gingen vallen. De ploeg bleef voor het doel echter veel te onzorgvuldig, waardoor de marge lange tijd maar op één treffer bleef staan.

Uiteindelijk zorgde invaller Donyell Malen met nog een klein kwartier te spelen voor de bevrijdende derde treffer. Dumfries speelde De Jong in en de aanvoerder van PSV zette met een steekpass Malen vrij voor de keeper. De vleugelaanvaller kon de bal vervolgens simpel in de verre hoek schieten.

PSV zou vervolgens nog een keer weten te scoren. Vlak voor tijd kreeg de ploeg een vrije trap en de complete defensie van De Graafschap stond niet op te letten. Lozano gaf de bal snel mee aan Bergwijn en hij hoefde de bal maar opzij te tikken naar Luuk de Jong. Voor een volledig leeg doel wist hij vervolgens de 1-4 binnen te tikken en daarmee alweer zijn elfde treffer van het seizoen te maken.

PSV wist daarmee eenvoudig ook de twaalfde competitiewedstrijd van dit seizoen binnen te slepen, waardoor Mark van Bommel nu het record in handen heeft van meeste overwinningen op rij als beginnend trainer. In de complete historie van de Eredivisie is het bovendien maar één keer eerder gebeurd dat een ploeg meer dan twaalf wedstrijden op rij wist te winnen vanaf de start van het seizoen: PSV in het seizoen 1987/1888. Als PSV dat dit seizoen wil evenaren moet het tot de winterstop alle wedstrijden nog zien te winnen met onder meer Feyenoord-uit, Heracles-uit en AZ-thuis op het programma.




Discussieer mee op de forums


Tags

graafschap jong bommel malen bergwijn doetinchem dumfries jurjus lozano twaalfde afgeslagen afronding afwerking beginnend bevrijdende counter eredivisie feyenoord geschud heracles herhaling hidde historie ingestudeerde jebli kruising nieuwpoort nonchalant onzorgvuldig passing slap steekpass var viergever wakker zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Wat staat die Pereiro weer een wereldpot te spelen.... Logisch dat Mark hem altijd opstelt.
+4/-2

 
Denk dat Pereiro PSV gaat verlaten en zijn prijs aan het drukken is.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Dat doet ie dan behoorlijk overtuigend...
+1/-0

5 jaar geleden
Klopt, maar onze Chucky bakt er ook al weken helemaal niets van. Ach, in ieder geval weer gewonnen. Nu in het volgende blok eens kijken of we ook tegen wat sterkere tegenstanders kunnen winnen. Ben toch wel benieuwd.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Hij is de laatste weken een beetje zoekende lijkt het. Hij zwerft mi. te veel over het veld, te gretig. Wil elke vrije trap nemen, vaak op positie waar hij deze niet zou moeten nemen.
+1/-0

5 jaar geleden
36 uit 12, hatsjiekiedee. Elke week blije mensen op de tribune. Desondanks zijn er op het internet altijd weer chagrijnige mensen te vinden :)
+9/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Dus als PSV wint, mag je geen kritiek hebben? Je weet dat we niet in Noord-Korea leven?
+1/-2

5 jaar geleden
36 punten uit 12 wedstrijden. Verder nog iemand iets te klagen? Bommeltje heeft van PSV een vechtmachine gemaakt die geen centimeter weggeeft.
+3/-1

 
FC Schijtbak (geschorst)
5 jaar geleden
Wereld pot was het. Op Zoet en Luuk in mindere mate haalde niemand zijn niveau. Scorebord journalistiek.
+2/-2

 
5 jaar geleden
En toch gewoon weer winnen Tony. Wat als iedereen goed was gisteren: 1-10?
+2/-0

Mijn sidekick en papegaai Townsend Thoresen Kunning slaat kopspijkers!
En omdat ik iets meer substantie moet geven aan dit bericht zeg ik er dus maar bij dat dit bericht mede namens Klumpke is!
+3/-1

5 jaar geleden
Uitstekend - zag nu een middenveld die goed met elkaar overspelen... zowel met de verdediging als met de aanval.
Een tien.
+2/-0

5 jaar geleden
PSV heel sterk. Al is de Graafschap, wat een parel in de eredivisie is, geen maatstaf.
Van Bommel moet een goede trainer/coach zijn. Zonder dat was 12 uit 12 niet mogelijk geweest. Op één punt ben ik het met hem oneens. Bommel zegt dat Guti gehaald is als verdedigende middenvelder en daarom met strijden met Hendrix om een plaats op het middenveld. Ik vind dat Guti ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Misschien wel meer dan als verdedigende middenvelder. Bommel: Zet hem erin en je zult zien dat Lozano echt los komt en het verschil gaat maken. Hendrix en Peirero zullen zo nu en dan plaats voor deze Guti moeten maken.
+2/-0

5 jaar geleden
Matige pot van uiterst pover PSV vormde weer de onwelkome onderbreking van een leuk dagje uit. Uiteraard win je deze maar helaas zie je Ajax een dag later weer 3 goals inlopen. Tja van een dubbele bel cognac bij de open haard naar een koud & nat stadion. Al met al wel een mooie away day tot slot van een zware week met mixed emotions en met name veel kilometers. De interlandbreak komt dan op een prima moment, voor staf & spelers zowel als voor de veel reizende supporters, ff de tijd om op te laden voor het belangrijke laatste blok van dit kalenderjaar.
+1/-1



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje