Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Ik respecteer mijn rol bij Oranje zeker'

12 november 2018 07:46 - De Telegraaf

In gesprek met De Telegraaf gaf Luuk de Jong aan dat hij zijn rol als pinch-hitter bij Oranje kent. "Die respecteer ik zeker. Dat heb ik ook besproken met bondscoach Ronald Koeman", aldus de topscorer van de Eredivisie. "Het is fijn om daar met hem over te praten. Maar ik ben ook topsporter, dus wil altijd spelen."

Oranje speelt komende week wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland. "Het zou mooi zijn als ik daar nog wat kan laten zien. Iedereen weet wat mijn rol is", gaf hij daarover aan. "Aan de ene kant hoop ik dus dat ik er niet in kom, want dat zou betekenen dat we achter staan. Maar als het moet, dan wil ik wel wat laten zien."

Tegen Tottenham Hotspur demonstreerde De Jong aan Koeman dat hij van waarde kan zijn met een snoeiharde kopbal. "Dat is echt een kwaliteit van mij. Om die ballen zo te timen, dat vind ik zó lekker", zei hij daarover. "Dat heeft denk ik ook zeker met de volleybal-achtergrond van mijn ouders te maken. Het liefst krijg ik elke bal zo in de zestienmeter."

Ook tegen De Graafschap was hij weer belangrijk met twee doelpunten. PSV is na twaalf wedstrijden nog altijd zonder puntverlies. "17 wedstrijden is het record, hè? Dat is wel heel veel. Natuurlijk hebben er mindere wedstrijden tussen gezeten, maar ook die weten we dan toch te winnen. We zijn gewoon een heel goed team op dit moment", aldus De Jong. "Tegen Tottenham was het van links naar rechts en van voor naar achter. Dat kost heel veel kracht, maar dan zie je dat we na vier dagen weer hersteld zijn. Nu hadden we veel meer balbezit. En het is toch een stuk lekkerder voetballen als je zelf de bal hebt…"




Discussieer mee op de forums


Tags

jong oranje respecteer koeman tottenham demonstreerde duitsland eredivisie frankrijk graafschap hitter lekkerder pinch snoeiharde telegraaf timen topscorer topsporter volleybal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Een Luuk in vorm is goud waard voor ons. Jammer dat zijn ondergrens zo laag lag de laatste jaren.
+1/-2

 
5 jaar geleden (gewijzigd)
@Waterkater: zijn ondergrens was helemaal nooit zo laag de laatste jaren. Dat is allemaal cafepraat a la Johan Derksen die De Jong alleen beoordeelde op het aantal goals die hij scoort. Luuk de Jong is al jaren (en eigenlijk al vanaf het begin dat hij hier is) een speler die in dienst van het team speelt. Dat betekent dus ook dat hij niet per se hoeft te scoren. Het feit dat Luuk de Jong tijdens onze afgelopen 3 kampioenschappen nooit clubtopscorer was, zegt toch ook al gewoon heel veel? Hij zorgt er (met zijn lengte en met zijn inzicht om goed positie te kiezen) dat anderen meer ruimte hebben. Kijk alleen al maar naar het 1ste kampioenschap waar Depay dus clubtopscorer was. Hoeveel De Jong aan teamwerk toen verzette...ongelooflijk dat (een aantal) supporters dit niet zien...
+6/-1

 
5 jaar geleden
Heeft weinig met Johan Derksen te maken, daar kijk ik niet naar. Ik, en hij zelf ook zoals hij meerdere malen heeft aangegeven, vind dat hij dit seizoen veel beter in vorm is dan vorige 2 jaren. Heb het ook niet over zijn werkinzet. Dat is wel het minste wat je kunt doen als profvoetballer. Het leek vorig jaar en het jaar daarvoor gewoon alsof hij geen bal meer fatsoenlijk kon raken.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Je kunt wel zeggen dat hij beter in vorm is, maar je kunt ook zeggen dat hij simpelweg beter is geworden als voetballer. Hij is nu 28, tot die leeftijd worden voetballers meestal beter tot hun echte top is bereikt.
+1/-0

5 jaar geleden
Op en top sportman , een voorbeeld voor velen. Laat zich bovendien niet gek maken. De zogenaamde voetbalcritici hebben de deksel weer behoorlijk op hun neus gekregen.
+4/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje