Transparent
Inloggen
Sluiten

Daders rookpottenincident bestraft met taakstraffen

13 november 2018 19:52 - ED.nl

De rechtbank heeft dinsdagmiddag taakstraffen gegeven aan zes PSV-supporters die waren betrokken bij het rookpottenincident tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax in april van vorig jaar, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De hoofddader werd weliswaar ook met een celstraf bestraft, maar die periode heeft hij in zijn voorarrest al uitgezeten. Één verdachte is bovendien vrijgesproken vanwege een gesprek aan bewijs.

Tijdens de wedstrijd tegen Ajax werd er vroeg in de tweede helft via spandoeken geprotesteerd tegen stadionverboden. Na het uitrollen van de doeken werden in totaal negen rookpotten afgestoken, waardoor op de Noordtribune een grote zwarte rookwolk ontstond en dit vooral in de Family Corner daarboven voor veel paniek zorgde.

De officier van justitie had aanvankelijk zware celstraffen geëist tegen de twee die alles voorbereid hadden. Zij hadden voorafgaand aan de wedstrijd vijftien rookpotten verstopt achter het plafond op het damestoilet in het supportershome en hadden dit tijdens de rust van de wedstrijd verdeeld onder de andere verwachten. Zij hadden aanvankelijk een eis te horen kregen van 240 uur taakstraf. De rechter ging hier dus niet volledig in mee.

Meer op ED.nl




Tags

rookpottenincident taakstraffen rookpotten bewijs celstraf celstraffen damestoilet doeken family geprotesteerd hoofddader justitie noordtribune officier paniek plafond rechtbank rookwolk stadionverboden supportershome taakstraf uitgezeten uitrollen verstopt voorarrest vrijgesproken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Gerechtigheid. Een heel domme actie die niet bij de club past. Ik hoop dat die gasten tijdens die uurtjes werk, goed nadenken. Protesteren kan uiteraard, maar dit was gewoon een heel slechte manier. PSV-onwaardig.
+4/-0

5 jaar geleden
Terecht. Een stel mongolen bij mekaar. Ik heb kinderen en moeders in paniek gezien, die dachten dat er brand was. Het is een wonder dat er niks ergs gebeurd is; dat deze jongens hier niet bij stilgestaan hebben toen ze dit plan bedachten, toont des te meer aan dat de straf terecht is.
+4/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje