Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Soms is een klein stapje de eerste aanzet naar uiteindelijk veel meer'

16 november 2018 07:59 - Eindhovens Dagblad

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Toon Gerbrands aan dat hij het nieuwe eredivisie-akkoord ziet als een opstapje naar meer in de toekomst. "Veranderingen gaan vaak via stapjes. Soms is een klein stapje de eerste aanzet naar uiteindelijk veel meer", aldus de algemeen directeur van PSV. "Soms is het goed om over je eigen schaduw heen te springen en is kijken naar het algemeen belang gewenst. Tegelijkertijd is het ook jammer dat een aantal clubs niet akkoord wenste te gaan met een kleinere competitie. Dat is gisteren ook niet meer op tafel geweest."

Echt grote veranderingen zullen er niet gebeuren. De competitie blijft bestaan uit achttien clubs en ook spelen op kunstgras blijft toegestaan. De clubs hebben op dat punt echter wel een slag kunnen slaan. "Clubs die hun kunstgras in het stadion verwijderen en weer op gewoon gras gaan spelen, krijgen een belangrijke bijdrage uit een solidariteitsfonds. Daarvoor staan de Europees spelende clubs behoorlijke bedragen af. Dat zie ik als een doorbraak en kan ertoe leiden dat meerdere kunstgrasvelden in de eredivisie verdwijnen", zo geeft Gerbrands aan. "Andersom is nu ook veilig gesteld dat de Jong-teams in de eerste divisie blijven en daar zijn we bij PSV heel tevreden over. Hier praat je echt over een algemeen belang."

Ook in het buitenland wordt de ontwikkeling van de spelers van PSV met interesse gevolgd. "Het klinkt misschien gek wat ik nu zeg, maar bij Manchester City was men bijvoorbeeld heel tevreden dat wij Oleksandr Zinchenko in de eerste divisie konden laten spelen. Dat was een van de redenen waarom we hem konden huren. Vonden ze prima, de fysieke weerstand in die competitie", zegt Gerbrands daarover. "Een aantal topclubs in Engeland zou maar wat graag willen dat ze met een tweede elftal in bijvoorbeeld de League One actief kunnen zijn. Spelers maken daardoor stappen in hun ontwikkeling, is bij velen het idee."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
2e alinea: en spelen blijft toegestaan moet denk ik zijn: en spelen op kunstgras blijft toegestaan. Na aanpassing kan dit bericht verwijderd worden.
7 maanden geleden
Die kleine stapjes moet Toon niet te lang zetten bij PSV, anders stappen we uit de pas, financieel mogen we niet te ver achter raken.

Laatste nieuws