Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met invaller Luuk de Jong gelijk tegen Duitsland

19 november 2018 22:38

Het Nederlands elftal heeft de laatste wedstrijd van de groepsfase voor de UEFA Nations League gelijk gespeeld tegen Duitsland. In Gelsenkirchen werd het 2-2. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Frankrijk stonden er geen PSV'ers in de basis. Steven Bergwijn had lichte klachten, terwijl Ronald Koeman de voorkeur gaf aan Kenny Tete als rechtsback. Een keuze die volledig verkeerd uitpakte, omdat Nederland op de rechterflank volledig werd overlopen.

Luuk de Jong kreeg als invaller nog wel speeltijd. Deels noodgedwongen door de blessure van Javairo Dilrosun kwam hij na 67 minuten spelen in de ploeg bij een 2-0 stand en had hij een belangrijk aandeel in de aansluitingstreffer. Door de bal goed vast te houden en vervolgens te geven aan Marten de Roon kon Quincy Promes de 2-1 binnen schieten.

In blessuretijd maakte aanvoerder Virgil van Dijk vervolgens de 2-2, waardoor Nederland groepswinnaar is in een poule met Frankrijk en Duitsland.




Discussieer mee op de forums


Tags

duitsland jong frankrijk nederland oranje bergwijn dijk dilrosun gelsenkirchen groepswinnaar javairo kenny koeman nations noodgedwongen overlopen promes rechterflank roon tete uefa virgil

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Hopelijk heeft Koeman nu gezien dat die Tete 3 klasse slechter is dan Dumfries.
+5/-0

 
5 jaar geleden
En dat ook De Ligt nog geen "geweldenaar" is zoals heel Nederland roept.
+3/-0

5 jaar geleden
Ronald Koeman heeft een hekel aan PSV... dit laat hij heel goed merken.
+2/-7

 
5 jaar geleden
Koeman liet juist zien een echte PSV man te zijn. Hij gaf de rechterkant van ons rust om tegen Heerenveen weer te knallen. Top toch.
+3/-0

5 jaar geleden
OOOH hebben ze toch nog gelijk gespeeld?? had de tv na 1 helft al afgezet toen ik zag dat die tete weer terug op het veld stond!! goede trainer maar een beetje heel veel pro 020! tete echt wat is dat een schijt speler zeg!! elke keer te laat!
+2/-4

 
5 jaar geleden
Had je een helft nodig om te zien dat Tete mee deed? Ik vind Koeman helemaal geen pro 020 elftal opstellen. Hij maakt Van Dijk, Wijnaldum en Memphis belangrijk, geeft Bergwijn en Dumfries een kans, selecteert Rosario nu al. Goed, stelt De Ligt en De Jong op, maar je moet toch wel een hele dikke anti-Ajax bril op hebben als je daar iets op tegen hebt... Blijft alleen Tete over, vond het wel best dat Dumfries niet nog een keer zo diep hoeft te gaan in 4 dagen, moet bij PSV ook weer knallen. En na deze wedstrijd staat Tete er volgende keer zeker weer naast.
+6/-1

5 jaar geleden
Hoe kunnen jullie hier nou weer uit opmaken dat Ronald Koeman een hekel aan PSV heeft? Calimero's zeg.

Eerste in de poule, toppresatie! Wel weer mooi met beide voetjes op de grond.
+7/-4

5 jaar geleden
Is toch prima dat Koeman rouleert. Klopt wel dat de ploeg er minder van werd.
Bij 1e doelpunt zag de bewierookte De Ligt er niet best uit! Dekken op 3 meter afstand biedt iedere spits de kans uit te halen. Al met al toch een prima resultaat. Goed gedaan mannen. Jullie gaan de meiden achterna.
+2/-0

5 jaar geleden
Die Dikke Rooie probeert zijn favorietje Tete te pushen. Affijn, dat plannetje kan ook weer de prullenbak in.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Dat idee heb ik niet. Koeman heeft maar één belang, en dat is Oranje.
+1/-0

Het heeft goed uitgepakt, dus Houdini act geslaagd , Hoezo Jullie, Hanzot? Alles over een kam?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje