Transparent
Inloggen
Sluiten

Darije Kalezic: 'Het is heel mooi om te zien hoe Steven Bergwijn zich ontwikkelt'

23 november 2018 08:18 - Eindhovens Dagblad

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft voormalig Jong PSV-trainer Darije Kalezic aan het mooi te vinden hoe Steven Bergwijn zich ontwikkelt. De aanvaller maakte in 2014 onder Kalezic zijn debuut in het betaald voetbal. "Hij heeft niet zoveel wedstrijden bij ons gespeeld, maar we hadden hem er maar wat graag bij. Steven heeft in die jaren keihard gewerkt en het is heel mooi om te zien hoe hij zich ontwikkelt en hoe hij zich vorige week tegen Frankrijk manifesteerde. Ik vind hem echt een voorbeeld voor velen", aldus Kalezic. "Hij is naast zijn talent enorm beleefd naar iedereen en altijd nieuwsgierig, viel me toen op. Hij wil zichzelf verbeteren en heeft rust in het hoofd. Het was nooit een jongen van rare fratsen."

Kalezic gaat verder: "Marcel Brands en Phillip Cocu hadden hem toen allang als supertalent voor de toekomst aangemerkt. Memphis was nog een voorbeeld voor hem en je ziet dat hij nu ook de rust heeft gevonden. Als Steven na dit seizoen een vervolgstap maakt, zou ik het zoeken in een club van het kaliber waar Memphis nu speelt. Direct naar de absolute top, dat is wel zo ontzettend moeilijk. Ik denk dat Steven wel de aanleg heeft om daar ooit te kunnen komen, maar zou denk ik toch voor een geleidelijke carrière-opbouw gaan, zoals Georginio Wijnaldum dat heeft gedaan."

De Bosniër geniet ook van de ontwikkeling van Donyell Malen. "Ik ken hem natuurlijk lang niet zo goed, maar in wedstrijden valt me op dat hij veel durft en barst van het vertrouwen. Dit is absoluut een speler voor de toekomst en dat hebben de trainers bij PSV allang gezien", zo geeft hij aan. "Een jongen die de een-tegen-een zonder enige twijfel opzoekt en als het moet ook de een-tegen-twee. Hij is zeer doelgericht en oogt fysiek oersterk, wat belangrijk is om de top te halen. Als hij mentaal en lichamelijk in balans blijft, dan gaat ook hij het ver schoppen."




Tags

kalezic bergwijn darije aangemerkt barst bosnier brands cocu frankrijk geniet jong kaliber malen manifesteerde nieuwsgierig oersterk oogt opbouw opzoekt supertalent wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje