Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook sc Heerenveen geen partij voor PSV, wereldgoal Luuk de Jong

24 november 2018 19:30

PSV heeft ook de dertiende competitiewedstrijd van dit seizoen winnend af weten te sluiten. In eigen huis werd sc Heerenveen met 3-0 verslagen. Hirving Lozano opende voor rust de score, terwijl na rust Luuk de Jong scoorde na een spectaculaire omhaal en Lozano zijn tweede treffer maakte. Morten Thorsby kreeg in de eerste helft een rode kaart.

PSV kreeg al vrij snel in de wedstrijd een goede mogelijkheid om te scoren, maar een schot van Luuk de Jong ging net voorlangs het doel. De openingstreffer zou echter wel al na elf minuten volgen toen Steven Bergwijn aan de rechterkant op kwam en een harde en lage voorzet gaf. Die kon door Hirving Lozano eenvoudig bij de tweede paal worden ingetikt.

De ploeg van Mark van Bommel ging op jacht naar meer doelpunten, maar daarvoor lag het tempo te laag. Gastón Pereiro was wel dicht bij een goal, maar zijn inzet kwam op de binnenkant van de paal.

sc Heerenveen kon er aanvallend helemaal niets tegenover zetten en kreeg na 37 minuten spelen ook nog een rode kaart. Morten Thorsby haalde de doorgebroken Hirving Lozano neer. Scheidsrechter Pol van Boekel liet aanvankelijk doorspelen, omdat de bal gespeeld werd, maar na tussenkomst van de VAR werd ruim vier minuten na de overtreding alsnog de terechte rode kaart gegeven.

Aanvankelijk ging PSV niet beter voetballen door de overalsituatie op het veld. Het was zelfs Heerenveen dat voor rust nog een enorme kans kreeg. Jeroen Zoet tastte mis bij een hoge voorzet maar De Jong kon op de doellijn nog net redding brengen.

Na rust kwam PSV veel beter voor de dag en leek het van plan om al snel het duel te beslissen. Met name de constant opkomende Angeliño had het op de linkerflank flink op zijn heupen in de beginfase van de tweede helft.

Al snel volgde het absolute hoogtepunt van de avond. PSV werd opnieuw gevaarlijk via een uitstekende aanval en de bal kwam uiteindelijk bij Lozano op de rechterflank. De Mexicaan gaf voor en via een spectaculaire omhaal zorgde De Jong voor een schitterende 2-0.

De Friezen leken het na die treffer opgegeven hebben, waarna PSV probleemloos op jacht kon naar meer doelpunten. Na 66 minuten spelen was het opnieuw raak na een uitstekende steekpass van Bergwijn op De Jong. In plaats van zelf op doel te schieten besloot de aanvoerder om de bal opzij te spelen naar Lozano, waardoor de Mexicaan zijn tweede treffer kon maken.

PSV kreeg daarna nog een paar goede mogelijkheden. Bergwijn schoot echter op de paal en een paar seconden later werd zijn inzet door doelman Hahn gekeerd. De Jong wist wel te scoren, maar zijn treffer werd vanwege hands afgekeurd. Zelf was hij het niet eens met die beslissing, maar uit de herhaling bleek dat Van Boekel het juist gezien had. De ploeg kwam niet meer tot verdere kansen, waardoor een 3-0 overwinning het resultaat was.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong lozano heerenveen bergwijn boekel morten spectaculaire thorsby wereldgoal angelino beginfase binnenkant bommel doellijn doorspelen hahn hands herhaling heupen ingetikt linkerflank opgegeven opkomende overalsituatie pereiro pol rechterflank seconden steekpass tastte var voorlangs zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Sinds een paar maanden kunnen we weer reageren op PSVnetwerk.to al komen we dan wel op deze vernieuwde site. Waar ik normaal tijdens een wedstrijd wel 50 reacties op het verloop van de wedstrijd kon lezen, staat er nu nog bijna geen een. Dat betreur ik zeer. Op een of andere manier nodigt deze site niet erg uit tot het intypen van teksten terwijl bij PSVnetwerk.to we als type-verslaafden aan het typen waren. Mogelijk heeft dat met wennen te maken, maar de opbouw is naar mijn mening ook niet handig tav het lezen. Vroeger typte we @Tony, @Por of @Sosa in, en die vonden mijn reactie dan 10 stappen verder vanzelf wel. Nu is de volgorde ook niet logisch, en leest het onhandiger. Ik hoop dat de redactie dit evalueert. Ik wens iedereen veel succes tav PSV dit jaar. Het is een mooie selectie deze keer.
+6/-0

 
5 jaar geleden
Helemaal eens WouterErik! Ik mis dat ook ja, de mening van: Tony, BrabantPSV, Brainfart en zo kan ik er nog een hoop opnoemen!
Even ontopic: geen geweldig PSV maar wel degelijk! Zo ga je nog aardig wat punten pakken.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Probleem is dat mensen zijn uitgeweken naar andere platforms denk ik. Je kan niet een jaar lang een site platleggen en verwachten dat mensen geen alternatieven zoeken.
+2/-0

 
5 jaar geleden
@Perzian, Ik heb daar ook niks van begrepen. Elke keer als ze even vergeten waren om het typen te blokkeren dan stonden er al snel weer zo 3 reacties, met dat me zo blij was dat men weer kon typen. Volgens mij was het zelfs anderhalf jaar lang. Dan stopt het en geef je het op. Voor mij was dat niet zo erg, maar je had daar mensen op staan die wel 10.000 post hadden geschreven en een hele reputatie hadden. Voor hun moet het een zeer rare situatie zijn geweest. Dan gaat het vertrouwen stuk, en stopt men er mee. Jammer, en nergens voor nodig.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Morgen WouterErik, of mis je stiekum die Rotterdamse koekwous die altijd lekker kwam trollen? Die maakte vrienden hier. Persoonlijk vind ik de 'structuur' van deze site waardeloos. Alles staat door elkaar heen: er is geen touw aan vast te knopen.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Goedeavond Tony, Een leuke discussie met gefrustreede Feyenoord en Ajax-fans heb ik wel kunnen waarderen, zolang het redelijk inhoudelijk over voetbal ging. Helemaal eens met de 'structuur'. Ik ben nu meer tijd bezig om te snappen wie wanneer wat heeft ingetyped, dan met het lezen van de posts zelf. Daarom mijn post met het verzoek om die 'structuur' te evalueren. Gewoon post-1 bovenaan, en dan via @Tony reageren op de ander. Werkte bij PSVnetwerk.to perfect en iedereen begreep het.
+2/-0

5 jaar geleden
Lees bovenstaande, ploeg van philip cocu???

Da's n overjarig foutje ofzo?? ????????????
+1/-0

 
site-admin 5 jaar geleden
Ik kan er wel een heel leuk verhaal omheen van proberen te maken, maar dit is gewoon een enorme blunder. Het is uiteraard hersteld. Bedankt voor het melden.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Ik las er eerst ook gewoon overheen maar de naam philip cocu beleeft toch ff hangen :D
Graag gedaan Stefan, kan gebeuren! ;)
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje