Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: 'Messi zal wel bang worden als hij dit zo ziet'

25 november 2018 00:04

Na de wedstrijd tegen sc Heerenveen kreeg Luuk de Jong bij Fox Sports de opmerking dat hij een specialist begint te worden in het maken van omhaals. "Ik zag hem komen en dacht dat ik niet meer kon koppen, dus dan moet ik maar proberen hem achter me te pakken. Het was zeker zo bewust en hij valt heerlijk binnen zo", aldus De Jong. "Je merkt ook dat je hem goed raakt en ik wilde hem diagonaal spelen. Dan voel je dat hij van je voet af gaat. Dan weet je dat hij ongeveer die kant op gaat en kijk je om en zie je dat hij tegen de touwen in gaat, heerlijk."

De aanvoerder van PSV had de goal zelf nog niet terug gezien, maar genoot toen hij de goal zag. "Hier ga ik nog wel een kopietje van maken en bewaren voor thuis", zo gaf hij aan.

Het was zeker niet voor het eerst dat De Jong via een omhaal scoorde. Vorig seizoen deed hij dat tegen FC Utrecht ook al. "Die tegen Utrecht was ook best lastig, want ik moest nog terug stappen. Half met een man in de rug was dat best een lastige bal", zei hij daarover. "Deze valt ook heerlijk binnen zo diagonaal. Ik heb er vroeger veel op geoefend en je ziet nu dat dat zijn vruchten afwerpt."

De Jong kreeg gekscherend de opmerking dat hij gewoon een fijngebaarde technicus is. "Ik vind het heerlijk om zulke ballen te krijgen. Hopelijk kan ik er nog meer zo maken. Messi zal wel bang worden als hij dit zo ziet", zo gaf hij lachend aan.




Discussieer mee op de forums


Tags

jong messi diagonaal utrecht afwerpt fijngebaarde fox gekscherend heerenveen kopietje omhaals specialist technicus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage